Ett tag verkade en återförening omöjlig. Foto: Expressen TVEtt tag verkade en återförening omöjlig. Foto: Expressen TV
Ett tag verkade en återförening omöjlig. Foto: Expressen TV
Här flyger planet – och hunden får sitta i cockpit. Foto: Expressen TVHär flyger planet – och hunden får sitta i cockpit. Foto: Expressen TV
Här flyger planet – och hunden får sitta i cockpit. Foto: Expressen TV
Hunden flögs över den amerikanska kontinenten – tack vare en organisation. Foto: Expressen TVHunden flögs över den amerikanska kontinenten – tack vare en organisation. Foto: Expressen TV
Hunden flögs över den amerikanska kontinenten – tack vare en organisation. Foto: Expressen TV

Soldatens starka återförening med fyrfota vännen: "Jag är mållös"

Publicerad

Soldaten var nyligen hemkommen från en militärtjänstgöring utomlands.

Han visste dock inte hur han skulle få hem sin bästa vän – men då ryckte en organisation in.

– Jag är mållös. Jag är så glad att ha min bästa vän tillbaka, säger stridspiloten Andrew Fawley.

Andrew Fawley var stationerad som stridspilot i Quatar i flera månader. Under den tiden bodde hans bästa vän – hunden Blue – hos hans mamma Mitz.

– Han är väldigt exalterad och angelägen om att hon ska vara hemma med honom, berättar Mitzi.

Hunden flögs över den amerikanska kontinenten – tack vare en organisation.Foto: Expressen TV

Återförening verkade långt borta

Problemet var bara att mamman bor över 3 000 kilometer från Andrew. Det skulle kosta 16 000 kronor att flyga hem hunden – och en återförening verkade vara långt borta.

Men då ryckte "Pilot N Paws" in – ett nätverk av piloter som transporterar hundar till adoptivfamiljer.

Här återförenas de bästa vännerna.Foto: Expressen TV

Det storslagna slutet

Blue flögs över den amerikanska kontinenten – och efter stopp i Illinois och Nebraska fick han äntligen träffa sin husse igen.

– Jag är mållös. Jag är så glad att ha min bästa vän tillbaka.

Mamma Mitzi är mer än rörd över sonens glädje:

– Det finns godhet i världen. Och det finns goda människor, säger hon.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag