Skönhetsdrottningen har fått miljontals fans över en natt – här sätter hon Donald Trump på plats

Publicerad

Ouf. 

I söndagskväll fick Miss Texas, 22-åriga Margana Wood, miljontals nya fans efter att ha kritiserat Donald Trump och vit makt-rörelsen under en skönhetstävling, skriver Huffington Post

https://www.instagram.com/p/BWDuO_9FoRO/?taken-by=marganawood

Det var dags för delmomentet där juryn ställer frågor till deltagarna, och Marganda ombads svara på vad hon tyckte om Donald Trumps uttalande efter vit makt-mötet i Charlottesville i USA, där en motdemonstrant blev ihjälkörd av en bilist med nazistsympatier. 

"Det finns väldigt bra personer på båda sidor", var presidentens ord efter händelsen – något som har väckt skarp kritik runtom i världen. 

Hon hade 20 sekunder på sig att svara – men behövde bara 15: 

– Jag tycker att det är väldigt tydligt att det var en terroristattack. Och jag tycker att president Donald Trump skulle ha gjort ett uttalande tidigare där han påtalade detta, och försäkra sig om att alla amerikaner känner sig säkra i det här landet. Det är det viktigaste just nu. 

Hennes uttalande väckte stora applåder hos publiken: 

https://twitter.com/MissAmerica/status/907073729359785985?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.huffingtonpost.com%2Fentry%2Fmiss-texas-trump-nazis_us_59b62588e4b0354e4412bec7

Nu har skönhetsdrottningen fått nya fans över hela världen. 

https://twitter.com/nick_stracener/status/907075215640993794

Och trots att Margana förlorade priset till North Dakotas representant Cara Mund, är det många som tycker att hon är en vinnare och ett framtidshopp – tack vare sitt uttalande. 

https://twitter.com/oldwac1/status/907092260986277888
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag