Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Polisen i Skövde stoppade vingligt fordon – föraren fick dem att bli så glada

Polisen i Östra Skaraborg ingrep mot ett fordon som färdades vingligt över vägen.

Efter ett kortare förföljande kom poliserna Roy och Christin i kapp. I bilen satt en kille som saknade körkort och var mycket fåordig.

Vi har läst det förr och det slutar oftast på samma sätt. Men inte här. Läs Roy och Christins Facebookinlägg nedan så förstår du varför det gillats av tusentals i Sverige.

Så här skriver polisen på sin Facebooksida.

Det var ett helt vanligt dagspass. Efter en nykterhetskontroll i Tidan bestämde sig min kollega och jag för att ta en patrulleringsrunda på landsbygden.
Plötslig fick kollegan syn på en vit bil som framfördes lite ryckigt. Fordonet körde på en grusväg som lite längre fram anslöt till den asfalterade väg som vi körde på. Bilen kom i riktning mot oss. Både jag och kollegan fick "känslan". Detta fordon måste kontrolleras!
På långt håll kunde vi identifiera att en kille körde fordonet. Vi såg han och han såg definitivt oss. För med en sladd tvärvände fordonet och med en rivstart satte den iväg, med full fart ifrån oss. Vi hängde på!
Efter ett kortare förföljande blev det stopp.
Efter många medvetna avsteg från den grundläggande taktiska förklaringsmodellen tog vi oss snabbt fram till bilen.
Trots att han togs bakom ratten kunde varken min kollega eller jag svära på att det var han som hade kört. Killen saknade körkort och var till en början fåordig, men efter ett en stund pratade han på, om bland annat sin bror. Killen var ingen vi tidigare träffat på i polisiära sammanhang.
Efter ett bra samtal med killen som visade sig vara en trevlig prick, lämnade vi platsen utan att någon åtgärd vidtogs. (Killens släkting passade på att föreviga händelsen och denna fina bild skickades sedan till oss.)
//Roy och Christin

Läs en intervju med pappan David Davidsson här.

Här berättar han om den 2,5-åriga Vidds upplevelse av polisen.