Chloe gjorde av uppenbara skäl slut med pojkvännen. Foto: Facebook / ShutterstockChloe gjorde av uppenbara skäl slut med pojkvännen. Foto: Facebook / Shutterstock
Chloe gjorde av uppenbara skäl slut med pojkvännen. Foto: Facebook / Shutterstock

Pojkvännen friade med för liten ring: "Du kan ha den när du gått ned i vikt"

Publicerad

En man friade till sin flickvän med en förlovningsring som han medvetet köpt i en för liten storlek. 

Anledningen: Han tyckte att flickvännen skulle gå ned i vikt.

Chloe Cooper, 23, från Storbritannien, träffade sin ex–pojkvän när hon var 16 år, skriver Daily Mail

Men den nya partnern började misshandla henne känslomässigt, han uppmanade henne att äta mer så att hon inte skulle vara attraktiv för någon annan än honom. 

När han sedan skulle fria till Chloe, så ville han i stället det motsatta. Pojkvännen friade med en alldeles för liten ring, som han medvetet köpt. Chloe berättar om det misslyckade frieriet: 

– När han gav mig ringen så kunde jag inte ens få den över min knoge. Han visste min ringstorlek så när jag frågade varför han gav mig en för liten ring så sa han: "Du kan ha den när du gått ned i vikt". 

Chloe gjorde av uppenbara skäl slut med pojkvännen.

Lyckligt förlovad

Hon flyttade hem till sina föräldrar och försökte få bukt med sin problematiska relation till mat. Några år efter det hemska frieriet så träffade hon en ny kille. När han började träna boxning och tyngdlyftning så hängde Chloe med. 

Chloe med sin nya fästman.

Sedan dess har Chloe gått ned över 30 kilo, men inte för någon pojkväns skull. 

I dag är hon lyckligt förlovad med sin nya pojkvän.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag