Personen kom på ett otroligt briljant sätt att slippa betala sin räkning

Publicerad

Hittade den här personen en lucka i systemet?

Ja, hen hävdar det åtminstone.

Den här personen har korats en hjälte på internetforumet Reddit efter att ha delat med sig av ett briljant knep.

Frågan som ställdes till användarna i forumet var:

"Var är den dummaste lösningen på ett problem som faktiskt har fungerat?

Det kom in många svar, men det var ett svar som stod ut från mängden – det här:

"Jag gick till vårcentralen för att ställa in en tid hos doktorn och de sa att det kostar 200 dollar (motsvarande drygt 1 600 svenska kronor, red. anm.) om man inte avbokar minst en vecka i förväg. Då frågade jag hur mycket det kostar att boka om tiden, och de svarade att det är gratis", skrev personen.

Sedan utspelade sig följande dialog vid receptionen, enligt personen:

– Okej, så jag vill boka om till två veckor framåt.

– Funkar det med tre veckor?

– Japp.

– Okej, dåså, då är du inbokad tre veckor från och med nu. Är det något annat jag kan hjälpa dig med?

– Ja, jag skulle vilja avboka min tid.

– Vi behöver motta avbokningen minst en vecka i förväg.

– Min tid är om tre veckor.

– Ah, okej, visst.

"Jag kunde inte fatta att det fungerade", skriver personen vidare.

Personen hävdar alltså att hen lyckades utnyttja möjligheten att boka om tiden kostnadsfritt, och på så vis schemalägga besöket så pass långt fram i tiden att han där och då kunde avboka samma tid – gratis.

Obekräftad historia, men...

Historien har gjort succé och fått över 20 000 gilla-markeringar på Reddit.

"Du är min hjälte om det stämmer", skriver en person.

"Det är som när jag kom på att det är billigare att bara inte dyka upp på flygplatsen än att avboka en flygresa", skriver en annan.

"De förlorade i sitt eget spel. Bra jobbat, mannen. Jag ska testa det här om jag råkar ut för något liknande", skrev en tredje.

Huruvida anekdoten från kliniken faktiskt gått till som personen skriver, eller bara är påhittad, får vi nog aldrig veta. Det här är trots allt internet. Men rent tekniskt låter det tämligen realistiskt även i praktiken, vilket flera personer på Reddit också har konstaterat.  

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag