Paret vill anställa en ny barnvakt med jättehög lön – men det finns en obehaglig hake

Publicerad

Det är ett par i Skottland som efterlyser en au pair som kan bo tillsammans med familjen och ta hand om deras barn.

558 400 svenska kronor och 28 semesterdagar om året ska personen få – men är det värt det?

Familjen är nämligen hemsökt.

Det skotska paret delade en annons på den brittiska sajten Childcare.co.uk,  

Paret bor tillsammans med sina två barn på fem och sju år, i en liten bygd vid den skotska gränsen.

Då både föräldrarna arbetar mycket, letar de nu efter en au pair som kan bo tillsammans med familjen. Au pairen förväntas göra mat åt barnen, ta hand om dem, hjälpa till med läxor och hämta i skolan.

Personen får även sitt eget ett rum med ett separat kök och badrum. Och en lön på 558 400 svenska kronor.

Och 28 semesterdagar i tillägg till röda dagar.

Visst låter det perfekt?

Det finns en hake.

Fem personer har slutat

– Vår familj har bott i samma hus i tio års tid. När vi köpte huset fick vi veta att det var 'hemsökt', men vi försöker ha ett öppet sinne och köpte det ändå, skriver mamman i familjen.

Juste. Hemsökt.

Under det senaste året har familjen haft fem olika barnsköterskor. Undrar du varför de har slutat?

– De har uppgett att det har varit på grund av övernaturliga incidenter i hemmet, bland annat konstiga ljud, glas som går sönder och möbler som har flyttat sig. Det har självklart varit väldigt jobbigt för våra barn, skriver mamman.

Förståligt.

– Vi har inte själva upplevt några av dessa incidenter, de har bara rapporterats när vi inte har varit hemma. Men vi betalar gärna mer än rekommenderat i lön och vi tycker det är viktigt att vara så ärliga som möjligt för att hitta rätt person.

Skeptisk till annonsen

Annonssajtens VD Richard Conway berättar för BBC att de blev chockade första gången de läste annonsen.

– Några av grabbarna på huvudkontoret var först skeptiska, men efter att ha pratat med familjen och deras tidigare anställde blev det tydligt att de var ärliga, säger han.

– Vi har hundratals personer som letar jobb på vår sajt, så vi hoppas att de kan hitta någon som passar. Familjen har försäkrat oss om att ingen kommer skadas om de arbetar för familjen, men de får gärna vara modiga personer.  

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag