Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nathalie, 24, tappade bort sin resväska med ALLT - då hände det märkliga

Nathalie Andersson från Molkom skulle åka med sin pojkvän och bebis till Lysekil. När de var framme och gick av insåg de dock misstaget:

Väskan med all deras packning låg kvar på tåget.

Nathalie Andersson skulle ta med sin familj på två veckors avkopplande semester i Lysekil. Men när hon insåg att all packning inför resan blev kvar på tåget, som åkte hela vägen tillbaka till Stockholm, började hon gråta i ren frustration.

– Vi försökte lösa det med personal på tåget. De skulle återkomma för att säga var väskan är, men de gjorde aldrig det, säger hon.

Familjen var i Lysekil – väskan någonstans norrut. Men när det kändes som mest hopplöst fick Nathalie en idé.

Det finns en grupp på Facebook, vid namn "What do you need help with today buddy?", där medlemmar hjälper varandra på olika sätt.

– Jag skrev "Snälla, finns det någon som är på centralen som kan plocka upp väskan när den rullar in?", säger Nathalie.

Efter ett tag började kommentarerna och meddelandena rulla in. Medlem efter medlem erbjöd sin hjälp.

– En kille som var med i en SJ-grupp på Facebook tog reda på att väskan då var i Göteborg.

Sedan fick Nathalie, från SJ:s sida, reda på att väskan hade skickats till hittegodsavdelningen i Stockholm.

– En annan kille avbröt sin tvättid för att hjälpa till. Han hämtade väskan och la den på ett direkttåg till Göteborg.

  1. Främlingen tog bild på tågvagnen och exakt var väskan låg. Sedan ställde en annan främling upp – som hämtade upp väskan i Göteborg och skickade den vidare på en buss till Lysekil.


    – Jag fattar ingenting. Jag trodde aldrig det skulle funka. Väskan låg själv hela vägen från Stockholm till Lysekil. Jag hade inte råd att betala för att skicka hela väskan därifrån, säger Nathalie.

    Nu är hon fylld av glädje och hopp för mänskligheten – ett hopp som stundvis sviktar.

    – Jag tycker det är så jävla fint. Mitt motto i livet är att man ska hjälpa varandra. Nu ser jag en massa människor på internet som känner likadant som jag. De flesta människor gör bara saker för egen vinning, säger hon.

    – Jag är så tacksam. Jag sitter och tittar på väskan just nu och blir skitglad. Det här är ett bevis på att det finns andra som hoppas på ett bättre samhälle. Får du möjlighet att hjälpa någon – gör det.