Nu uppmanar Jon andra att bli veganer. Foto: InstagramNu uppmanar Jon andra att bli veganer. Foto: Instagram
Nu uppmanar Jon andra att bli veganer. Foto: Instagram
Han är så stolt över sin kropp att han kastade tröjan på bröllopsfotot. Foto: InstagramHan är så stolt över sin kropp att han kastade tröjan på bröllopsfotot. Foto: Instagram
Han är så stolt över sin kropp att han kastade tröjan på bröllopsfotot. Foto: Instagram

Muskulösa veganens hårda ord mot världens köttätare

Publicerad

Jon Venus, 26, har byggt sin superkropp på vegansk kost.

Nu vill han inspirera andra att ta steget – då han menar att det är det bästa man kan göra för sin kropp.

– Förut åt jag kött varje dag, precis som de flesta andra, berättar Jon.

26-årige Jon Venus är hälften norrman och hälften brasilianare, och bor för tillfället i Barcelona, Spanien, skriver Daily Mail.

Genom sitt stora konto på Instagram har Jon fått stor uppmärksamhet för sin enormt vältränade kropp – som han hävdar är uppbyggd med enbart frukt och grönt.

– Förut åt jag kött varje dag, precis som de flesta andra. Jag åt minst 300 gram kyckling eller någon annan typ av kött varje måltid, berättar Jon.

Han fortsätter:

– Jag åt så mycket kött att jag mådde jättedåligt resten av dagen, och fram till att jag blev vegan var en god barbeque min favoriträtt.

https://www.instagram.com/p/BXTfj0jhITZ/?hl=sv&taken-by=jonvenus

Mår bättre än någonsin

Jon var inte heller särskilt intresserad av träning, utan spenderade den största delen av sin tid med att spela datorspel.

Sedan han blev vegan och började träna upplever han att han mår bättre än någonsin – och är så stolt över sin kropp att han valde att kasta kläderna när han och hustrun tog sin bröllopsbild.

https://www.instagram.com/p/BWvIADnB2EL/?hl=sv&taken-by=jonvenus

Chockerande dokumentär

Jon berättar att han beslutade sig för att bli vegan nefter att ha sett en "chockerande" dokumentär om köttproduktion. Sedan dess har musklerna växt stadigt, och enligt Jon är det tack vare dieten:

– Om någon tror att det inte går att bygga muskler på vegansk kost, så hoppas jag kunna bevisa att de har fel.

https://www.instagram.com/p/BW5XoUdhRx7/?hl=sv&taken-by=jonvenus

Vill inspirera andra

Förutom sitt uppmärksammade konto på Instagram, driver Jon även en Youtube-kanal. Han menar dock att det är mer utav en hobby snarare än ett jobb – men att han brinner för att göra skillnad:

– Jag tjänar knappt någonting på mina filmer, men jag njuter verkligen av att ge information och att hjälpa människor att bli hälsosammare och gladare.

https://www.instagram.com/p/BXbf4pxh6El/?hl=sv&taken-by=jonvenus
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag