Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Mmmm!" – här smakar de på pizzasemlan, kebabsemlan, pirogsemlan och tacosemlan

Semmelsverige är skakat i grunden. Den traditionella, oskyldiga semlan har hamnat utanför rampljuset. Och nu kommer nästa knuff. Omtalat.nu och Expressen lanserar pizzasemlan, korv med bröd-semlan, kebabsemlan, hamburgersemlan, pirogsemlan och tacosemlan – på en och samma dag.

– Perfekt! Det blir nog fem getingar, tror jag. Den var lagom stor den här. Mmmm, säger Expressens reporter Tommy Schönstedt när han får smaka på tacosemlan.

De senaste dagarna har vi kunnat läsa om den så kallade semmelrevolutionen.

Vi har fått titta närmare på wrapsemlan och vi har fått bekanta oss med korv med bröd-semlan.

Omtalat.nu- och Expressen-redaktionen väljer dock att ta semmelrevolutionen till ytterligare en nivå.

I redaktionens kök har vi tillagat följande smarrigheter:

Pizzasemlan med mandelmassa som salami, kebabsemlan, hamburgersemlan, pirogsemlan och, så klart – tacosemlan. Samt en egen variant på korv med bröd-semlan där korven utgörs av kompakt mandelmassa.

 

– Vågar man säga sanningen? inleder Expressens reporter Tommy Schönstedt när han får smaka på tacosemlan, och fortsätter:

– Perfekt! Det blir nog fem getingar, tror jag. Den var lagom stor den här. Mmmm.

Succé!

– Om jag fick skulle jag ta med den här kebaben till en finrestaurang och fria, säger Atilla Yoldas, redaktör på Omtalat.nu, extatiskt efter att ha ätit det gräddfyllda brödet med kebabstrimlor av mandelmassa.

Undertecknad ger själv fyra getingar till korv med bröd-semlan, vars recept alltså består av en lång korv av mandelmassa, cirka 50 gram, samt en sträng grädde och florsocker – allt varsamt placerat i saftigt semmelbröd.

Ett mättande eftermål som förlänger dagen och tar mandelmassentusiaster till sjunde himlen.

Kolla hur vi bakade pizzasemlan, kebabsemlan, hamburgersemlan, korv med bröd-semlan, Gorbysemlan och tacosemlan i klippet nedan. Samt betygsättningen då medarbetarna fick sätta tänderna i de olika skapelserna.

  1. Här bakar Expressen alla semlor du kan tänka dig:


  2. Tacosemlan – med mandelmassa som "köttfärs":


  3. Korv med bröd-semlan – med mandelmassa som "korv":


  4. Pirogsemlan – med mandelmassa som "köttfärs":


  5. Hamburgersemlan – med mandelmassa som "kött":

  6. Pizzasemlan – med mandelmassa som "salami":

  7. Kebabsemlan – med mandelmassa som "kebabkött":