Martina har störst bröst i Europa – nu upprör hon igen: "Jag ska bli en exotisk Barbie med mörk hud"

Publicerad

Martina hade bara tänkt att fixa läpparna och brösten, men nu – 570 000 kronor senare – är hon fast i ett beroende.

Kvinnan med "Europas största bröst" har nu fastnat för ett nytt ingrepp: Melanininjektioner.

– Jag ska bli en unik och exotisk Barbie med mörk hud, ljust hår och överdrivna kurvor, säger hon.

Tyska Martina Big, även känd som kvinnan med "Europas största bröst", skapar debatt.

När hon tog melanininjektioner för att få en bättre bränna hände något hon inte trodde skulle hända. Hennes hud blev mörkare och hon beskriver det som att hon har fått "huden som en afrikansk tjej".

– Jag hade inte förväntat att jag skulle bli så mörk i huden, men det funkade så bra. Jag vill verkligen se hur långt jag kan komma. Nu vill jag bara bli mörkare och mörkare och se vilka gränser som finns, säger hon till Barcroft.

Hon har inga planer på att sluta, utan Martina vill ha ännu fler injektioner med melanin.

I tillägg erkänner hon att hon brukar sola i solarium hemma i Trier i Tyskland.

– Det är nio veckor sedan jag gjorde min tredje injektion.


  • – Jag älskar kontrasten mellan mitt blonda hår och mörka, knapriga hud. Jag älskar att människor reagerar så mycket, när de går förbi mig ser de helt chockade ut.

    28-åriga Martina har en stor fanskara då hon arbetat en hel del som modell. Hon är extra känd för sina stora opererade tuttar.

    – Först var mina fans irriterade och de undrade varför jag gjorde det, men det är bara för att de aldrig har sett en vit tjej som har ändrat sin hud till afrikansk.

    Så här såg Martina ut innan fejkbrännan.


  • – Men nu har många börjat tycka om det. De säger jag ska fortsätta och bli mörkare!

    Tyskan berättar att hennes syfte med brännan är att komma ett steg närmare att bli den "ultimata bimbon".

    – Jag ska bli en unik och exotisk Barbie med mörk hud, ljust hår och överdrivna kurvor, säger hon.
  • Här ser vi Martina med sin make Michael. "Jag älskar den här looken", säger hon.


    Det var 2012 som Martina började förändra sin kropp. Hon arbetade som flygvärdinna men när hon träffade Michael så uppmanade han henne att söka sig till modellyrket.

    Det började med förstorade läppar och bröst, men hon fastnade snabbt i ett beroende. Målet blev att göra kroppen så extrem som möjligt.

    Flera ifrågasätter nu hennes läkare, som låtit henne genomföra alla ingrepp.

    – Sju veckor efter min injektion gick jag tillbaka till min läkare. Han blev förvånad och sa att han aldrig tidigare hade sett någon som blev så "afrikansk mörk". Han frågade mig om jag verkligen ville göra det här och jag sa "ja".

    I dag har hon lagt ner drygt 50 000 pund på ingrepp, vilket motsvarar 570 000 svenska kronor.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag