Mick Ohman spelade in en känslosam hälsning – efter 48 timmar ensam i öknen.Mick Ohman spelade in en känslosam hälsning – efter 48 timmar ensam i öknen.
Mick Ohman spelade in en känslosam hälsning – efter 48 timmar ensam i öknen.

Mannen blev strandsatt i öknen – spelade in en sista hälsning till sina älskade systrar

Publicerad

Mick Ohman var på väg hem när hans bil plötsligt slutade fungera – mitt i en het öken. 

Efter två dagar var han övertygad om att han skulle dö – och spelade in en sista hälsning.

Mick Ohman, 55, från USA, var den 27 juli på väg hem till Phoenix, Arizona efter en dagsutflykt när hans bil plötsligt slutade fungera, skriver Daily Mail

Han befann sig då mitt i en varm öken, och inga andra bilar syntes till. 

Mobiltelefonen hade ingen täckning och det enda han hade att överleva på var en halv flaska vatten, två öl, en smörgås och några kex. 

När hans lilla matförråd hade tagit slut så fick han i stället dricka vatten från en bäck – och sitt eget urin. 

Spelade in hälsningen

Efter 48 timmar i öknen hade Mick börjat tro att han aldrig skulle klara sig därifrån levande. Han spelade in en sista hälsning på sin telefon.

– Om ni hittar den här telefonen och det inte gick bra för mig, snälla, berätta för mina systrar hur mycket jag älskar dem, säger Mick i videon. 

Men strax där efter passerade lyckligtvis en motorcyklist genom öknen, och Mick kunde räddas. 

Han undersöktes av läkare och mår i dag bra. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag