Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sarahs hjärtskärande bild på dotterns urna sprider information om hemska sjukdomen

Att förlora ett barn är det värsta som kan hända en förälder.

Sarah Walton tog en bild på sin fyraåriga dotters urna när hon körde hem den en sista gång.

Nu berör bilden en hel värld.

Ellie Walton från Washington, USA hann genomgå 17 operationer under sitt fyraåriga liv. 14 av dessa var operationer i hjärnan, för att ta bort den ovanliga hjärntumör hon drabbats av. I januari 2017 dog Ellie, rapporterar ABCNews.

– Hon var den sortens barn som kunde ha en operation på måndagen och på tisdagen ville hon lämna sjukhuset och åka och köpa läsk. Hon lyste upp varje rum hon var i. Hon var väldigt social och pratade med alla, berättar Ellies mamma Sarah Walton för ABCNews.

 1. Sarah och Ellie i december förra året.



  Ellie kremerades efter hon gått bort, och Sarah fotograferade den tillfälliga urna familjen fått ta hem Ellies aska i. På fotot syns lådan med Ellies aska, fastspänd i den bilbarnstol Ellie brukade sitta i.
 2. Sarah laddade upp fotot på urnan på Facebook två månader efter Ellies död.



  "När jag körde hem dig härom dagen var jag rädd, men när jag spände fast ditt säkerhetsbälte kändes det normalt. Även om inget av detta är normalt, inget av detta är rätt. Du borde vara här. Döden är så självisk, min älskade flicka."

  "Det har varit två månader av ren tortyr, smärta och förtvivlan. Allt jag vill är att få tillbaka vår vardag, med allt vad det innebar. Jag vill ha den tillbaka. Jag vill ha tillbaka sjukhusbesöken, och cytostatikan, jag vill ha tillbaka ditt skratt och ditt lyckliga hjärta. Allt det som smärtade mig så för några månader sedan, jag vill desperat ha det tillbaka i dag."

  Sarah berättade för ABCNews att solglasögonen i bilbarnstolen också var Ellies, och att Ellie alltid hade dem på sig – upp och ner.

  – Även om jag satte på dem åt rätt håll så vände hon på dem, berättar Sarah.

  Det hjärtskärande fotot har fått stor uppmärksamhet på sociala medier. Sarah Walton hoppas att uppmärksamheten bidrar till att sprida information om barncancer – och uppmanar fler personer att donera till forskning om barncancer.

  – Att uppmärksamma sjukdomen handlar om att samla in pengar, så klart. Men det är också viktigt att visa stöd till familjer som går igenom något liknande, säger Sarah till ABCNews.

  Vill du veta mer om barncancer? HÄR är svenska Barncancerfondens hemsida.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!