Mamman tog svåra beslutet och hamnade i koma – för sin ofödda dotters skull

Publicerad

37-åriga Carrie drabbades av svår cancer, men vägrade behandling – en behandling som hade kunnat hejda sjukdomen. 

Hon var gravid och ville inte riskera livet på sin ofödda dotter, något som resulterade i att hon hamnade i koma. 

– Jag vet inte ifall hon hör mig, men jag säger att jag älskar henne varje dag, berättar Carries man Nick. 

I april diagnostiserades Carrie DeKlyen, 37, med en aggressiv form av cancer, skriver People. Om sjukdomen inte behandlas i tid kan den sprida sig till hjärnan och ryggraden. 

Men Carrie var gravid och ville inte riskera sitt barns liv genom att påbörja en behandling. 

Carrie DeKlyen ville inte behandlas mot cancern. Foto: Facebook

Carries man, Nick DeKlyen, berättar att hon redan från början vägrade cellgiftsbehandling. 

– Läkarna sa att om du inte gör en abort, så kommer du dö att Carrie. Men det var hennes beslut och jag frågade: "Vad vill du göra?". Hon svarade: "VI behåller det", säger han. 

"Kommer aldrig lämna henne"

Cancern fortsatte att sprida sig, och Carrie genomgick fyra stora hjärnoperationer. 

I juni fick hon en stroke och har inte återfått medvetandet sedan dess. 

– Jag vet inte ifall hon hör mig, men jag säger att jag älskar henne varje dag. Jag säger: "Jag älskar dig, Carrie, och jag väntar på att du ska vakna så att jag kan ta dig hem." Jag berättar för henne att jag står vid hennes sida, och att jag aldrig kommer att lämna henne, säger hennes man Nick. 

Carrie och Nick. Foto: Facebook

Inte vid medvetande

Förra lördagen delade Nicks syster med sig av ett inlägg på Facebook, och skriver att Carrie inte längre gick att få kontakt med: 

–  Vi har försökt att dela Carries berättelse utan att vara negativa, men vi måste också dela med oss av verkligheten. Carrie mår inte bra. Under de senaste dagarna har hon varit helt onåbar, hon reagerar inte ens på smärta, skriver hon. 

Födde i koma

Med hjälp av en respirator lyckades Carrie hålla sig vid liv under hela sin graviditet, och födde i veckan sitt sjätte barn – den drygt 24 veckor gamla Life Lynn DeKlyen. Då låg mamman i koma. 

Life Lynn DeKlyen föddes bara 24 veckor gammal. Foto: Facebook

Carrie och Nick har sedan tidigare fem barn tillsammans. 

Carrie och Nick har fem barn sedan tidigare. Foto: Facebook

– Hon är den typen av mamma som vill vara med sina barn hela tiden, bygga fort i trädgården, gå på promenader i parken och laga speciella middagar till dem, säger Nick.

– Jag kommer verkligen att sakna dessa ögonblick.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag