Mamman kallades för "fet" av dottern – hennes svar var något helt oväntat

Publicerad

– Du är fet.

Efter ett besök vid poolen kommenterade Allisons dotter hennes kropp. 

Nu kallas mamman för en "förebild för barn" – efter det hyllade svaret. 

Allison Kimmey är föreläsare och skriver självhjälpsböcker. 

Hon driver även ett kroppspositivistiskt Instagram-konto med över 100 000 följare.

https://www.instagram.com/p/BVR36gXlqLt/?taken-by=allisonkimmey

Efter ett besök vid poolen, blev Allisons dotter sur på sin mamma och kallade henne för "fet". 

Då tog Alison henne åt sidan och svarade:

– Sanningen är att jag inte är fet. Ingen ÄR fet. Det är inget du kan VARA. Men jag HAR fett. Vi har ALLA fett. Det skyddar våra muskler och ben och håller i gång våra kroppar genom att ge oss energi. 

Allison la upp deras konversation på Instagram och inlägget har i skrivande 33 000 gillningar. 

https://www.instagram.com/p/BVNHKuUFXFC/?taken-by=allisonkimmey

"Varje gång dessa ämnen kommer på tal måste jag bestämma mig för hur jag ska hantera dem. "Fet" är inte ett dåligt ord i vårt hem. Om jag får mina barn att skämmas över att säga det, bevisar jag att det är ett kränkande ord och jag upprätthåller stigmat att "fet" är värdelöst, äckligt, komiskt och inget att sträva efter.", skriver hon. 

Hon delade även med sig av inlägget på Facebook, där hennes konversation möttes av blandade reaktioner. 

"Bra gjort! Du hanterade situationen med sådan finess och är en fantastisk förebild för dina barn och universum!”, skriver Tanya. 

Foto: Facebook.

”Jag håller inte med en punkt, en person kan vara fet (inte bara ha fett), eftersom fett kan syfta på fettvävnad men också beskriva en kroppstyp. Jag är fet.", säger Anneka.

Foto: Fa

"En dag, när jag själv är mamma, hoppas jag på att kunna visa mina barn hur man är behandlar andra bra, precis som du har gjort! Detta är så inspirerande!”, skriver Erica.

Foto: Facebook

För att sprida sitt budskap arbetar även Allison med barnböcker som behandlar ämnet kroppspositivism. 

https://www.instagram.com/p/BVXh5-lF1bd/?taken-by=allisonkimmey

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag