Mamman betalar för en främlings tårta varje år – av en så sorglig anledning

Publicerad

När McKenna Jodell var nio månader gammal råkade hon ut för en tragisk olycka, som avslutade hennes korta liv.

För att hedra hennes minne gör mamma Ashley Santi en fantastiskt fin gärning – varje år, något som bland andra Buzzfeed rapporterat om.

Lilla McKenna Jodell från Arizona i USA var bara nio månader gammal när en tv föll över henne i en tragisk olycka. McKenna fick en allvarlig hjärnskada, och överlevde inte.

McKennas mamma Ashley har varje år sedan dottern dog sett till att minnas och hedra henne på ett väldigt fint sätt, något som bland andra Buzzfeed rapporterat om.

”Det finns fortfarande godhet”

Varje år den 27 december går Ashley in till ett bageri – och betalar för en tårta som någon förbeställt till ett barn. Datumet har så klart en betydelse – det var McKennas födelsedag.

Ashley skriver även en lapp som bageriet lämnar över tillsammans med den betalda tårtan. I år var det 11-åriga Madison som helt oväntat fick en gratis födelsedagstårta.

https://twitter.com/Shhwaggy_T/status/946162483156287488

Det var Madisons storebror Kyle som upptäckte vad Ashley gjort, och delade med sig av detta på Twitter:


”I dag är det min systers födelsedag, och när vi gick för att hämta upp tårtan vi beställt så var den redan betald. Vi fick även denna lapp. Min familj var helt mållös, och vi vill bara säga tack till McKennas mamma och önska McKenna grattis på födelsedagen. Det finns fortfarande godhet i världen"

 

På lappen som Kyle och Madison fick tillsammans med tårtan stod:


"Kära födelsedagsfamil,

till minne av min dotters tionde födelsedag har jag valt att betala för er födelsedagstårta. Varje år gör jag denna goda gärning eftersom jag inte längre kan köpa en tårta till min egen dotter. I dag skulle hon ha fyllt tvåsiffrigt. Hoppas ni får en fin dag!
McKennas mamma"

Kyle säger till Buzzfeed att Ashleys gärning fick födelsedagsbarnet att känna sig extra speciell – och att det även fick honom att stanna upp och uppskatta att han har sin lillasyster.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag