Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mamman betalar för en främlings tårta varje år – av en så sorglig anledning

När McKenna Jodell var nio månader gammal råkade hon ut för en tragisk olycka, som avslutade hennes korta liv.

För att hedra hennes minne gör mamma Ashley Santi en fantastiskt fin gärning – varje år, något som bland andra Buzzfeed rapporterat om.

Lilla McKenna Jodell från Arizona i USA var bara nio månader gammal när en tv föll över henne i en tragisk olycka. McKenna fick en allvarlig hjärnskada, och överlevde inte.

McKennas mamma Ashley har varje år sedan dottern dog sett till att minnas och hedra henne på ett väldigt fint sätt, något som bland andra Buzzfeed rapporterat om.

”Det finns fortfarande godhet”

Varje år den 27 december går Ashley in till ett bageri – och betalar för en tårta som någon förbeställt till ett barn. Datumet har så klart en betydelse – det var McKennas födelsedag.

Ashley skriver även en lapp som bageriet lämnar över tillsammans med den betalda tårtan. I år var det 11-åriga Madison som helt oväntat fick en gratis födelsedagstårta.

https://twitter.com/Shhwaggy_T/status/946162483156287488

Det var Madisons storebror Kyle som upptäckte vad Ashley gjort, och delade med sig av detta på Twitter:


”I dag är det min systers födelsedag, och när vi gick för att hämta upp tårtan vi beställt så var den redan betald. Vi fick även denna lapp. Min familj var helt mållös, och vi vill bara säga tack till McKennas mamma och önska McKenna grattis på födelsedagen. Det finns fortfarande godhet i världen"

 

På lappen som Kyle och Madison fick tillsammans med tårtan stod:


"Kära födelsedagsfamil,

till minne av min dotters tionde födelsedag har jag valt att betala för er födelsedagstårta. Varje år gör jag denna goda gärning eftersom jag inte längre kan köpa en tårta till min egen dotter. I dag skulle hon ha fyllt tvåsiffrigt. Hoppas ni får en fin dag!
McKennas mamma"

Kyle säger till Buzzfeed att Ashleys gärning fick födelsedagsbarnet att känna sig extra speciell – och att det även fick honom att stanna upp och uppskatta att han har sin lillasyster.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!