Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mamma: "Min 4-årige son kastade ut vår hundvalp genom fönstret – gjorde jag fel som skällde ut honom?"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Fyraåringen dödade familjens hundvalp – genom att kasta ut den genom fönstret.

Nu frågar sig mamman i familjen om det var rätt att skälla ut sonen som hon gjorde.

En småbarnsmamma har vänt sig till andra mammor via ett internetforum i ett rop på hjälp.

I en tråd på forumet Mumsnet berättar småbarnsmamman om när hon insåg att hennes fyraårige son dödat familjens hund.

”Vi fick hem vår söta valp för sju dagar sedan. I går hittade jag henne död på baksidan. Jag gick upp till övervåningen för att titta på övervakningsbilderna och då såg jag att vår fyraårige son kastade ut hunden genom fönstret, och vår stackars hund bröt ryggen direkt vid landning”, skriver mamman i sitt inlägg.

Pojken ska ha berättat för sin sexårige storebror om vad som hänt, varpå båda gick ut för att titta till hunden. Pojken ska då ha försökt att ”väcka” hunden flera gånger utan att förstå att hunden i själva verket var död.

Därefter, vid åttatiden på kvällen, ska de båda sönerna ha gått upp till mamma för att pussa och krama henne god natt.

"Jag skrek åt honom"

Där och då hade dock inte mamman någon aning om vad som hänt. Det var först senare när hon letade efter hundvalpen som hon hittade den död, skriver mamman vidare i sitt inlägg.

Då samlade mamman sina tre barn för att fråga vad som hänt.

”Min fyraåring sa omedelbart, med låg röst, att det var han. Men jag gav inte honom rätt bestraffning. Jag har säkert traumatiserat honom”, skriver mamman och fortsätter:

”Jag skrek åt honom medan tårarna rann nedför mina kinder, och jag kände mer för valpen än för min son. Han såg väldigt ledsen ut med blodsprängda ögon”.

Mamman får skulden

Nu är mamman orolig för att ha orsakat pojken mer skada.

”Eftersom att jag inte agerade på vad jag tycker vore det bästa sättet, känns det som att jag har skadat honom emotionellt. Är det någon som har förslag på vad jag kan göra eller såga åt honom?” frågade sig sedan mamman i sitt inlägg.

Andra föräldrar började då att skylla den döda hunden på mamman för att hon lämnat barnen utan övervakning till att börja med.

”Jag tycker att en fyraåring är för ung för att ensam och respektfullt leka med en hundvalp, och att den enda som går att beskylla här är du som inte vakade över dem på rätt sätt”, skriver en förälder i ett svar.

”Du ska ALDRIG lämna dina barn ensam med hundar. Det borde krävas licens för att äga hund, helt seriöst”, skriver en annan.

Forumet fick stängas

Mamman skriver till sitt försvar att barnen tittade på tv medan hunden lekte för sig själv i vardagsrummet.

En annan förälder svarar:

”Jag tror inte att ditt agerande kommer att ha emotionella konsekvenser för honom… han har uppenbarligen redan problem. Det här är inte normalt”. 

Ja, mammans tråd orsakade en smärre storm och sedan dess har hela inlägget raderats av forumets administratörer.

"Nu tar vi bort det här inlägget. Vi tror inte att inlägget gynnar någon längre”, skriver administratörerna.