Pappa Chris agerande får internet att fälla en tår. Foto: FacebookPappa Chris agerande får internet att fälla en tår. Foto: Facebook
Pappa Chris agerande får internet att fälla en tår. Foto: Facebook
Hela den lyckliga familjen bevittnade händelsen. Foto: FacebookHela den lyckliga familjen bevittnade händelsen. Foto: Facebook
Hela den lyckliga familjen bevittnade händelsen. Foto: Facebook

Pappan beordrar sin fru att åka hem – sedan gör han det fina

Publicerad

Chris satt i bilen med sin familj på väg hem från en shoppingrunda – då stannade han plötsligt bilen.

Hustrun, Tara, förstod först inte vad som hände, men sedan föll bitarna på plats.

"Det här är bara en av många anledningar till varför jag älskar min make", skrev hon i en grupp på Facebook.

Händelsen, som först uppmärksammades av Newsner, inträffade nyligen i USA.

Chris och Tara Carter hade varit ute och handlat med sina barn när de styrde kosan hemåt. De hoppade in i bilen och gav sig ut på vägarna – men efter ett tag upptäckte Chris en äldre man vid vägkanten.

Foto: Facebook / Love What Matters

Stannade bilen

"När vi åkte hem med våra barn Kylie och Gage så vände han plötsligt bilen och sa: 'Ta med maten hem och kom tillbaka och hämta mig", skrev hon i Facebook-gruppen Love What Matters, som ofta lyfter fram fina historier från vardagslivet.

Chris tvärbromsade, hoppade ur bilen och gick fram till den äldre mannen. Snart förstod Chris att han kämpade med att klippa gräset – och han vände sig då till sin fru och bad henne åka hem med matvarorna och hämta upp honom senare.

"Det här är bara en av många anledningar till varför jag älskar min make", skrev hon på Facebook-sidan.

Hela den lyckliga familjen bevittnade händelsen.Foto: Facebook

Insåg anledningen

Tara förstod först inte exakt vad maken hade sett, men hon löd hans råd och återvände först lite senare.

Då insåg hon plötsligt varför han hade stannat – och blev mycket berörd.

Maken hade stannat för att hjälpa den äldre farbrorn att klippa gräsmattan.

"Jag hoppas min son lär sig från det här och kommer hjälpa främlingar som hans pappa gör", skriver Tara.

https://www.facebook.com/lovewhatreallymatters/posts/1583274011694991:0
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag