Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lesbisk 12–åring höll tal om sin sexualitet – mikrofonen stängdes av

12–åriga Savannah Ward blev avbruten när hon höll tal i kyrkan. Foto: Facebook / Youtube
Foto: Youtube

12–åriga Savannah Ward ville berätta sanningen för sin mormonska församling – att hon är lesbisk. Men när hon hade inlett sitt tal stängde mikrofonen av och hon fick lämna scenen. 

12–åriga Savannah Ward, från USA, tillhör en mormonsk församling i Salt Lake City, skriver brittiska Metro.

Hon hade länge velat berätta sanningen om sin sexuella läggning för alla i kyrkan.

– Hon frågade oss redan i januari om hon kunde göra det, i maj gav vi henne tillstånd, säger Savannahs mamma, Heather, och fortsätter:

– Hon hade jobbat så hårt för att talet skulle beskriva exakt vad hon känner. Vi beslutade oss för att låta henne göra det eftersom vi tyckte det skulle göra mer skada att tysta ned henne, eller få henne att tro att något var fel med henne. 

Foto: Facebook

Inledde sitt tal

Savannah gick upp på kyrkans scen för att börja sitt tal.

– Jag tror att Gud har skapat mig så som jag är, alla delar av mig. Han klantade sig inte när han gjorde mitt hår brunt eller när jag föddes skallig. Han klantade sig inte när han gjorde mig fräknig eller när han gjorde mig gay, säger hon i talet. 

– Gud älskar mig så som jag är, för han älskar alla sina skapelser. Jag tror inte att någon del av mig är ett misstag. 

Foto: Youtube

Hon fortsatte och sa att hon önskar att hon ska få vara lycklig och kunna bilda familj. Hon sa också att hon inte tror att Gud skulle vilja att hon lever med någon som hon inte är attraherad av. 

Plötsligt försvann hennes röst.

Tystades ned

Savannahs mikrofon slutade fungera. Hon försökte slå på mikrofonen och vände sig hastigt mot en av männen som satt bredvid talarstolen. 

– Kan du gå och sätta dig, säger då den ena mannen. 

Foto: Youtube

Savannah fick gå ned och sätta sig igen, utan att slutföra sitt tal. 

Efter talet berättade hon i podcasten "I like to look for rainbows" att hon skämdes när hon fick lov att gå ned från scenen. 

– Jag blev ledsen för att jag verkligen tyckte att alla borde ha fått höra det jag hade att säga. Men jag är ändå glad att jag kunde få ut det mesta av mitt budskap, och visa att homosexuella inte är konstiga, säger hon. 

Foto: Facebook

Föräldrarna stöder henne

Efter att Savannah hade lämnat scenen gick en man upp och pratade, då fungerade plötsligt mikrofonen som vanligt igen. Han kommenterade inte Savannahs tal trots att hon gick ned från scenen och började gråta. 

– Hon kom ned till mig och grät. Vi gick ut från kyrkan och jag sa till henne om och om igen att hon är bra som hon är och att det inte är något fel på henne, säger Savannahs mamma Heather och fortsätter:

– Jag är arg för att de i kyrkan sårade henne. 

 

Titta på Savannahs tal här: