Katten Symba har redan kommit igång med sitt träningsprogram Foto: Facebook: Humane Rescue AllianceKatten Symba har redan kommit igång med sitt träningsprogram Foto: Facebook: Humane Rescue Alliance
Katten Symba har redan kommit igång med sitt träningsprogram Foto: Facebook: Humane Rescue Alliance
Foto: Facebook: Humane Rescue AllianceFoto: Facebook: Humane Rescue Alliance
 Foto: Facebook: Humane Rescue Alliance

Jättekatten väger 16 kilo – nu söker han bantningshjälp

Publicerad

Katten Symba väger nära 16 kilo. 

Han söker nu ett nytt hem där han förutom kärlek även kan få hjälp att gå ned i vikt. 

Symba kom till katthemmet Humane Rescue Alliance, i USA, för en vecka sedan, skriver The Dodo. Hans förra ägare kunde inte längre ta hand om honom. 

Bilderna på Symba har fått stor spridning sedan katthemmet publicerade en adoptionsannons. Spridningen beror inte på att Symba är en ovanligt gullig katt – uppmärksamheten riktas i stället mot hans spektakulära storlek. 

Foto: Facebook: Humane Rescue Alliance

Har börjat motionera

Symba väger nästan 16 kilo och de som jobbar på katthemmet säger att han är den största katt de någonsin sett. 

Foto: Facebook: Humane Rescue Alliance

– Han är väldigt snäll och han älskar att gosa. Förutom att han är överviktig så är han en frisk katt, säger en talesperson på katthemmet. 

De vet inte varför han har blivit så stor, men personalen på katthemmet har redan påbörjat Symbas resa mot ett lättare liv. Han får en särskild diet och motionerar genom att gå i vad som liknar ett större hamsterhjul. 

Foto: Humane Rescue Alliance

Behöver bantningshjälp

Symba behöver komma till ett hem där han inte bara får kärlek. Han behöver också någon med en fast hand som kan hjälpa honom att få ett hälsosammare liv. 

– Han behöver komma till en engagerad person som kan hjälpa honom med hans diet och träningsprogram, säger talespersonen på katthemmet. 

Foto: Facebook: Humane Rescue Alliance

Många hejar på

På adoptionsannonsen på Facebook får Symba många peppande kommentarer:

– Vad skönt att se att han blir omhändertagen! Jag har själv en liknande katt som väger tio kilo och också håller på att gå ned i vikt, skriver en person. 

En kvinna ser slående likheter mellan Symba och en orange Disneykatt som älskar mat:

– Självklart hatar han måndagar och älskar lasagne, skriver hon. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag