Havelock Academy Foto: Google maps
Havelock Academy Foto: Google maps

Jack, 12, fick inte gå i skolan – på grund av den här frisyren

Publicerad

12-åriga Jack fick sitta ensam på första dagen i skolan.

Anledningen? Hans hår var "ojämnt klippt".

– Det är en bra skola och jag gillar deras regler, men när det gäller frisyrer är de alldeles för strikta, säger Jacks mamma Danielle till the Grimsby Telegraph.

I onsdags var det dags för första skoldagen för terminen för 12-åriga Jack Baker från Grimsby, Storbritannien. 

Men skoldagen blev inte lång för Jack, som blev placerad i så kallad isolering av lärarna tidigt under skoldagen. 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2028814173810750&set=a.156968104328709.38004.100000465628152&type=3&theater

– Jag fick ett samtal där de sa att min son hade blivit isolerad på grund av att hans hår inte levde upp till den acceptabla standarden, säger Jacks mamma Danielle Baker till the Grimsby Telegraph.  

Fick åka till frisören

I stället för att låta sonen sitta instängd hela skoldagen fick Danielle åka till skolan och hämta upp Jack – för att ta med honom till frisören.

– De släppte in honom på lektionerna efter, men ironiskt nog är hans hår ännu kortare nu.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10155069970782807&set=p.10155069970782807&type=3&theater

Och det är inte första gången Havelock Academy hamnat i blåsväder på grund av sin strikta hår-policy. 

Mamman Lisa Humphrey valde avelock att byta skola åt sin 13-åriga son Harry efter att han inte fick vara med på lektionen på grund av sitt hår. I hans fall var frisyren för kort.

"Har en tydlig policy"

Havelock Academys rektor Wendy Jackson försvarar skolans policy:

"Vi har en tydlig policy när det gäller uniformer och beteende som vi förväntar oss att våra elever följer.

Vi är stolta över våra elevers akademiska prestationer och detta reflekterar även hur vi förväntar oss att de klär och beter sig på vår skola."

Danielle Baker säger till the Grimsby Telegraph att hon vanligtvis gillar de strikta regler som råder på skolan.

– Det är en bra skola och jag gillar deras regler, men när det gäller frisyrer är de alldeles för strikta.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag