Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hon lämnade bebisen med barnvakt en vecka efter förlossningen – nu får modellen kritik

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Det är inte lätt att vara förälder. Alltid när det någon som har en åsikt om vad man bör och inte gör göra. Och hur man ska göra.

Den australiska småbarnsmamman, modellen och skådespelaren Megan Gale födde sin dotter Rosie den 27 september i år.

Hennes andra barn totalt.

Det Megan lärde sig efter den första graviditeten var att se till att få egentid. Att få komma bort och i väg med sin make.

Därför bestämde hon sig för att ha en "date night" med sin make den 6 oktober – blott en vecka efter förlossningen, alltså.

Vilket Megan skrev om på Instagram...

"Med bara 10 minuter på oss att göra oss redo är jag och min man ute för en snabb middagsdejt. Jag saknar våra barn :( Men det är SÅ viktigt för föräldrar att ha lite egentid när/om de har möjlighet till det", skrev hon.

Men det visade sig vara ett kontroversiellt beslut.

Megan fick massvis med kritik från andra föräldrar som kallade henne "oansvarig" och "dum" som föder ett barn för att "sedan lämna det ensamt efter en vecka".

"Vilken förälder gör så?" frågade sig en person.

Till slut blev modellen och skådespelerskan att svara sina kritiker.

"Givetvis måste vi lägga majoriteten av vår tid på våra barn. Däremot, OM det går att ordna, att stjäla en timme eller två här och där för oss som par eller individuellt som personer så är det en vinst för föräldrar. I det här fallet hade vi lämnat Rosie (dottern) med min väldigt erfarna och kapabla mamma efter att jag badat, klätt på, matat och lagt henne, och jag hade även lämnat tillräckligt med bröstmjölk för två mattillfällen. För närvarande sover hon 4-5 timmar och sedan äter hon igen, så vi visste att vi hade mer än tillräckligt med time för middag en timme, vilket låg tre minuters bilväg från vårt hus", skrev hon i ett svar.

I samma inlägg förklarar Megan vad hon lärde sig från första graviditeten.

"Med River (sonen) lämnade hag knappt huset de sex första veckorna. Av rädsla, av skuld. Och jag förlorade en liten del av mig själv och utvecklade vad jag nu känner är en depression. Om du säkerställer att ditt barn tas väl om hand medan du är borta är det inget fel med lite ensamtid som ett par eller för dig som person", skriver hon, och fortsätter:

"Ni kommer att vara lyckligare människor av det och, kanske det viktigast av allt, bättre föräldrar".

Ett konstaterande som nu i stället hyllas av tusentals i sociala medier.

I slutet av sitt inlägg skriver Megan en hälsning riktad till hatarna:

"Och till alla ignoranta, dömande människor som projicerar sin negativitet på mig: Det gläder mig att informera er om att jag blockar och raderar allt direkt. Det finns inget utrymme för sånt här. Det här är en plats för kärlek och frid. Era kommentarer upprör inte mig, de får mig bara att le och får er att se vidriga ut".

Du kan läsa samtliga reaktioner i inlägget nedan:

https://www.instagram.com/p/BZ5fC7zHhVa/