Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hon köpte en nakenkatt för 3 000 kronor – sedan avslöjade hon bedragarnas grymma metoder

När den åtta veckor gamla kattungen kom hem till JoAnna så såg han ut som hon hade förväntat sig.

Eftersom han skulle vara en nakenkatt, en sphynx, så hade han inget hår på kroppen och saknade morrhår.

Sedan insåg hon att något var fel, skriver Metro.co.uk.

En sphynx är en hårlös kattras som togs fram i Kanada på 1960-talet. På grund av en mutation saknar den i stort sett all hårväxt och kallas ofta för nakenkatt.

En som ville ha en sådan katt var JoAnne Dyck från Alberta i Kanada.

Hon betalade 700 dollar, runt 3 200 kronor, för den lilla kattungen som döptes till Vlad. Han såg ut som en nakenkatt ska, men det uppstod ett problem då hennes tidigare katt inte accepterade nykomlingen i familjen.

  1. "Han var rädd och satt och skakade"

    Så hon bestämde sig för att sälja Vlad. Hos den nya ägaren, Shaniya Yung, kom de första tecknen på att lille Vlad inte mådde bra. Hon tog honom till en veterinär, eftersom han hade sår på svansen och verkade väldigt rädd.


    Från veterinären fick de två kattägarna chockbeskedet. Vlad var ingen nakenkatt. Skadorna på hans kropp och hans reaktion och rädsla berodde på att någon antingen rakat bort hans päls eller tagit bort den med ett hårborttagningsmedel. Bedragarna hade dessutom ryckt bort hans morrhår, så att de skulle kunna sälja honom som en sphynx och därmed tjäna mer pengar på honom.


    Shaniya Jung tog med honom hem och efter någon vecka med värme, omtanke och kärlek så började han må bättre – och pälsen har nu växt ut igen, skriver Metro.


  2. Så här ser en sphynx ut