Historien bakom 21-årige Hugos "arga" bröllopsbild är något utöver det vanliga

Publicerad

Man kan inte anklaga den här 21-åringen för bristande kreativitet och engagemang.

Projektet började när han var 12 år gammal – och slutade vid altaret. 

21-årige Hugo Cornellier från Montreal, Kanada, har tagit en selfie varje dag sedan han var 12 år gammal.

Han började i februari 2008.

Tanken har hela tiden varit att försöka dokumentera tidens gång. Hur kropp, ansikte och livet förändras. Hur frisyrer kommer och går. Och så vidare. 

Genom åren har han klippt ihop olika videofilmer där man ser alla bilder passera förbi i snabb fart, för att man på så vis ska kunna se hur han förändras med tiden.

Men hans senaste videomontage blev pricken över i:et.

Ja, man blir lite imponerad av hur mycket tid och engagemang han har lagt ner i sitt dokumenterande.

Där visar nämligen Hugo bilder från när han var 12 år, upp i tonåren, in i tidiga vuxenåldern...

...för att sedan avsluta vid altaret.

Det avslutas alltså med en selfie under hans eget bröllop, då han gifte sig med flickvännen Juliana, nu i augusti 2017.

På många sätt och vis det perfekta avslutet på en lång bildresa. Och en fin sammanfattning av när ung blir vuxen och stadgar sig, när pojke blir man, och hela den biten.

Som du kanske ser har Hugo Cornellier haft samma min på varje bild sedan 12 års ålder, antagligen planerat och medvetet även det – men på sista bröllopsselfien, på bröllopsdagen, log han alltså för första gången.

Symboliskt.

"Galet för barnen"

En av Hugos tankar med projektet är att efterlämna bilder till sina barn.

– Föreställ dig att kunna se en liknande video som gjordes av dina föräldrar. En del av varför jag gör det här är att för jag vet hur galet det kommer att vara för mina barn att se... när jag blivit äldre, säger han.

Och bröllopet blev inte på något vis en punkt för projektet

Till Huffington Post säger Hugo Cornellier att han "aldrig kommer att sluta ta selfies". 

Även om framtida selfies kommer att få det svårt att slå den på bröllopet.

Tips! Kolla in Hugos omtalade video, som setts av närmare en miljon människor, nedan!

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag