Patrick Saunders fick träffa en häst. Foto: Facebook / North Devon HospicePatrick Saunders fick träffa en häst. Foto: Facebook / North Devon Hospice
Patrick Saunders fick träffa en häst. Foto: Facebook / North Devon Hospice
Hans glädje går inte att ta miste på. Foto: North Devon Hospice / FacebookHans glädje går inte att ta miste på. Foto: North Devon Hospice / Facebook
Hans glädje går inte att ta miste på. Foto: North Devon Hospice / Facebook

Här går 87-åringen sista önskan i uppfyllelse

Publicerad

Hästar har spelat en stor roll i 87-åriga Patrick Saunders liv.

Här går hans sista önskan i uppfyllelse – tre dagar senare går han bort.

– Jag kommer aldrig att glömma Patricks leende när han klappade hästens mule, Cathy Whattingham, vårdare på hemmet. 

Patrick Saunders låg på en avdelning för vård i livets slutskede. Den 87 år gamla mannen hade börjat sitt yrkesliv med att jobba i stallet och som tonåring tillbringade han den mesta av sin tid tillsammans med hästar. Han delade gärna med sig av sin kärlek till djuren och för många år sedan lärde han sin fru att rida, skriver Huffington Post.

Under sommaren har Patricks mående blivit sämre och för att lyfta hans humör så kontaktade North Devon Hospice där Patrick Saunders bor, i Barnstaple, England – ett närbeläget stall.

Lite senare fick Patrick besök av den bruna hingsten Victor.

När besöket ägde rum var Patrick så dålig att han inte kunde resa sig för att klappa hästen – men vårdpersonalen rullade ut hela sängen för att mötet skulle kunna äga rum.

Personalen rullade ut Patricks säng.Foto: North Devon Hospice / Facebook
"Man kunde se att de fick en riktig kontakt", säger en av Patricks vårdare.Foto: North Devon Hospice / Facebook

 

"Var överlycklig"

Hans dotter Jayne som kom på besök under dagen. Hon fick se sin pappa lysa upp när han klappade och matade den stora bruna hästen med äpplen och morötter.

– Han hade några dåliga dagar och var inte alls sig själv, men han var överlycklig när jag kom dit och man kunde verkligen se glädjen i hans ansikte av att kunna umgås med ett så vackert djur, säger hon till Huffington Post.

Patrick dog tre dagar efter besöket – men enligt Jayne hade hans sista dagar blivit ljusare efter att han fått träffa Victor. 

Patrick sista dagar blev ljusare.Foto: North Devon Hospice / Facebook

Cathy Whattingham vårdade Patrick på North Devon Hospice hon berättar att hon kommer att bära med sig Patricks glädje för alltid.

– Jag kommer aldrig att glömma Patricks leende när han klappade hästens mule. Man kunde se att de fick en riktig kontakt – och det är sådana upplevelser som gör vård i livets slutskede så speciell. 

 

Se filmen från det känslosamma mötet:

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag