Så här utövas den klassiska varianten av beer pong. Foto: ShutterstockSå här utövas den klassiska varianten av beer pong. Foto: Shutterstock
Så här utövas den klassiska varianten av beer pong. Foto: Shutterstock

Här är den bubbliga versionen av beer pong som alla väntat på

Publicerad

Glöm beer pong – nu har en ny variant av den populära dryckesleken tagit klivet in på världens förfester.

Enligt företaget som säljer produkten bidrar den till "en touch av klass till det vanliga genomförandet."

Man kanske har sett det i stökiga collegefester på film, eller har utövat det själv på en bullrig studentfest i Uppsala – nästan alla känner till vad beer pong är för någonting.

Den populära leken går ut på att deltagarna försöker pricka ölglas med en pingisboll. Om man lyckas får man fukta strupen med den ädla drycken – och om man misslyckas får man gå hem törstig.

Givetvis finns det dock många som inte uppskattar leken. Man kanske inte gillar öl, eller helt enkelt tycker att det blir lite väl grabbigt när skummande ölglas ska prickas med en liten pingisboll. 

Är du en av dem som känner så här?

Lugn, nu kan du äntligen andas ut. En ny variant av beer pong har nämligen gjort storstilad entré på förfester världen över – och enligt många är den tusen gånger bättre än den gamla.

 

LÄS MER: Allt du behöver veta om prosecco 

 

Så här utövas den klassiska varianten av beer pong.Foto: Shutterstock

"En touch av klass"

Ett amerikanskt företag har nu lanserat "prosecco pong" – och säljer ett paket med en uppsättning breda champagneglas och en tillhörande rosa boll. Tanken är alltså att man ska spela beer pong, men med det italienska mousserande vinet prosecco. I stället för sladdriga plastmuggar är det tjusiga champagneglas som gäller – något som garanterat resulterar i en förfest i glitter och glamour.

Enligt företaget som säljer produkten skapar varianten "en touch av klass till det vanliga genomförandet", skriver Huffington Post.

 

LÄS MER: Skillnaden mellan champagne, prosecco och cava 

 

Så här ser spelet ut.Foto: Talking Tables

Däremot är det givetvis viktigt att endast konsumera alkohol i måttliga mängder – eller inte alls.

 

LÄS MER: Fem alkoholfria drinkar till sommarens fester 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag