Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Forskning visar: Därför bör kvinnor sluta använda BH

Den franske professorn Jean-Denis Rouillon larmar efter att en studie som pågått i 15 år har visat på stora nackdelar med att använda behå. Detta rapporterar Connexion France.

 1. Många kvinnor förknippar en vägran att bära behå till något politiskt. Men en studie som pågått i 15 år visar att det finns hälsoskäl till att låta bysthållaren ligga kvar i byrån.

  I den franska studien har kvinnor i åldern 18-35 mätts och undersökts för att se effekterna av att bära behå och att inte göra det.

  Det visade sig att de kvinnor som använder behå regelbundet inte utvecklar muskler på samma sätt som de som låter brösten "hänga" fritt. De som skippar behå utvecklar enligt studien ett mer naturligt stöd för bysten. 

  Rouillon menar dock att de kvinnor som använder behå nu inte ska sluta direkt utan istället trappa ner användandet gradvis för att få bästa effekt och bygga upp den egna styrkan i bröstmusklerna.
   
 2. LÄS MER: Hon är gravid i fjärde månaden – när hon tittar ner på sin mage får hon en chock

  Den blivande mamman fick en chock när hon tittade ner på sin mage. "Jag är gravid i fjärde månaden och solade i går. När jag tittade på min mage fick jag syn på det här..."

  Läs hela artikeln HÄR. 
 3. Glöm inte att du kan följa Omtalat.nu på Instagram!

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!