Grannarna letade i avloppsrören.
Grannarna letade i avloppsrören.

Fästmön råkade spola ner förlovningsringen

Publicerad

Att tappa förlovningsringen i toaletten låter som en mardröm – och för det här amerikanska paret blev mardrömmen verklighet.

Nu berättar de om hur grannarna kom till undsättning – och letade efter ringen i avloppsvattnet. 

Haleigh Morrissey, från Kalifornien, USA, råkade göra det man absolut inte vill råka göra med en förlovningsring – hon spolade ner den i toaletten, skriver Abc 7

Efter att hennes fästman, Dean Booras, lagt ringen – som är värd 80 000 kr – på handfatet, hamnade den i toalettstolen, varpå Haleigh råkade spola ner den. 

"Trodde att vi aldrig skulle få se den igen"

Dean farhågade det värsta. 

– Jag trodde att vi aldrig skulle se den ringen igen, säger Dean.

Men till allas stora glädje kom grannarna till undsättning. Man samlade ihop ett nät, en metalldetektor och en apparat som används till avloppsrensning och försökte hitta ringen genom att skicka ner en kamera i avloppsröret.

Grannarna grävde och letade igenom avloppsvattnet för att hitta den försvunna ringen.

Tyvärr räckte inte insatserna – och ringen förblev försvunnen. 

En sista idé

En av grannarna, som är byggnadsinspektör, fick dock en sista briljant idé – att sätta på kranen i badkaret, spola toaletten och hälla i flera hinkar vatten. 

Till spolades Haleighs ring upp och hittades av grannarna – i slutet på ett rör, 60 meter från huset. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag