Emma, 22, var borta bara några minuter – när hon kom tillbaka såg hela lägenheten ut så här

Publicerad

Emma Kobal, 22, lämnade rummet och var inte borta mer än i några minuter. 

Då hann det hända en hel del i resten av lägenheten i Jönköping. 

– Jag kunde inte göra annat än att skratta, säger hon. 

Under onsdagen var Emma Kobal, 22, hemma tillsammans med sin två-åriga son Leon, när hon lämnade honom en kort stund för att gå till ett annat rum. 

Då passade tvååringen på att öppna skafferiet. 

– Alla som har egna barn vet att det kan hända grejer bara på några minuter. Just då var jag inte där. Annars hade han inte fått göra vad han gjorde, berättar Emma. 

För när hon kom tillbaka såg nämligen hela lägenheten ut så här: 

Inte ens vardagsrummet hade klarat sig undan Leons upptåg:

Men tvååringen själv var nöjd med sitt bus!

Emma berättar att hon inte kunde göra annat än att skratta när hon återvände till vardagsrummet. 

– Speciellt när jag såg vår hund Nala. Hon har egentligen svart päls, men nu var hon helt vit. Jag fick mig ett riktigt gott skratt, säger hon. 

Jagade hunden 

Under den korta stunden då hans mamma inte var där, hade Leon nämligen passat på att sträcka sig efter mjölet som stod tillgängligt i skafferiet i hans höjd. 

– Han hade hällt över det i en bunke och jagat hunden runt i hela lägenheten, berättar Emma och skrattar. 

Efter att ha tagit några foton av den kaotiska, men väldigt komiska, scenen, var det dags för städning. 

– Det tog faktiskt inte mer än tio minuter. Och Leon, hunden och alla saker fick sig en dusch, säger Emma. 

2-åriga Leon är inte någon som väjer sig för bus. Foto: Privat

Hittar ofta på bus 

Emma berättar att det inte är första gången som hennes son lekfullt jagar hunden Nala, och att han ofta hittar på olika bus. 

– Vår lägenhet ligger på första våningen, och det händer att han går ut på balkongen för att kasta ner saker. Ibland ligger halva lägenheten utanför gräsattan, säger hon. 

– Leon är en rolig kille. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag