Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Du var snyggare när du var smal" – svaret tystade hatarna som kritiserade hennes kropp

"Lyckan beror inte på en viss klädstorlek", skriver hon.

 

Megan Jayne Crabbe, 24, från Essex i Storbritannien, driver ett Instagramkonto med fokus på kroppspositivsm.

För ungefär en månad sedan la hon ut en bild på sig själv så som hon såg ut för några år sedan då hon hon var smalare och älskade sig själv mindre än vad hon gör nu. Bredvid den la hon ut en bild på hur hon ser ut i dag, skriver Buzzfeed.

Efter att hon hade lagt ut den fick hon många kommentarer – delvis positiva – men vissa var bara negativa.

Många ifrågasatte henne och menade på att hon ska ha "bestämt sig för att förstöra sin kropp" genom att gå upp i vikt.

Någon annan skrev att hon såg betydligt sundare ut då än nu och en tredje skrev att hon hade kunnat "ha sin gamla kropp", men jobbat på att älska den i stället.

– Jag kunde ha behållit samma storlek och fallit tillbaka i sjukdomen som nästan dödade mig när jag var 15 år. Jag kunde ha fortsatt svälta mig , det spelade ingen roll hur mycket jag vägde, det fanns alltid något att hata, skriver hon som svar på de kommentarerna hon mottog.

"Du kan ju omöjligt vara lycklig när du ser ut så, jag hade inte varit lycklig med den kroppen", skrev en person.

Och Megans svar?

– Jag trodde inte det heller men som det ser ut så beror inte lyckan på en klädstorlek. Jag slösade bort alldeles för mycket tid på att tro att det var så. Nu ska jag kämpa för att alla människor ska förstå att de förtjänar lycka oavsett hur de ser ut. De förtjänar lyckan. Så till alla er som läser det här: Jag hoppas att du får din mentala frihet, jag hejar på dig!

Hon mottog en hel del kärlek efter sitt klargörande.

"Du är fantastisk Megan och ditt enhörnings hår är så vackert", skriver en person.

"Tack! Var dig själv. Jag har kämpat med vikten hela mitt liv. Jag har äntligen accepterat mig själv oavsett hur jag ser ut.", skriver en annan person.