Diana kroppshånade kvinnan på gymmet med en smygtagen bild: "Kärlekshandtagen!"

Publicerad

Kroppsbyggaren Diana Andrews har fått hård kritik efter två poster på hennes stora Instagramkonto.

Hon hånade en kvinna för hennes "kärlekshandtag" när hon la ut en bild från ett gym och undrade om kvinnan höll på att beställa hamburgare när hon höll på med sin telefon när hon tränade, skriver Huffington Post.

Efter att kritiken började komma in gjorde Andrews sitt populära instagramkonto privat, men skärmdumpar av de två posterna har spridits på Facebook.

Megan Crabbe, 24, som bloggar om kroppspositivism säger till Huffington Post:

– Jag önskar att folk som Diana bara kunde inse att den som blir hånad för sitt utseende bara kommer att må sämre av det. Allt det gör är att uppehålla skadliga skönhetsideal som får kvinnor att tro att vi bara finns till för att tävla om vem som är vackrast. Så är det inte. Det finns en plats för alla och det här skambeläggandet måste få ett slut.

 • Här är bilderna det handlar om


  Bilderna kommer från ett gym i London och visar en kvinna som pratar i telefon på ett löpband. Andrews kommenterar sedan i nästa bild på sin Instagram-story att kvinnan nog beställer hamburgare för leverans till gymmet.

  De delades vidare i en Facebookgrupp med texten: "Det här är varför många människor hatar att gå till gymmet och försöka bli bättre på att träna."


 • Ber om ursäkt på Snapchat


  Diana Andrews tävlar i bodybuilding och fitness. Organisationen United Kingdom Bodybuilding and Fitness Association, där hon är en tävlande medlem, har tagit avstånd från kommentarerna.

  – Vi är emot sånt här helt och hållet. Vi har tillrättavisat henne och hon har bett om ursäkt. Det här är inte alls trevligt, säger en talesperson till Daily Mail.

  Diana Andrews skriver på Snapchat:

  – Jag skriver för att uttrycka min ärliga ursäkt för mitt beteende. Jag har insett att det var fel att skämta så här dumt. Det var inte mitt uppsåt att kroppshåna, såra eller vara respektlös mot någon.

  I ett Facebookinlägg menar hon att det var att kvinnan hade telefonen uppe som var det som fick henne att ta bilderna. Varför hon då skulle skriva "kärlekshandtag" på bilden har hon inte kunnat förklara.
   

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag