Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Det här ska du INTE göra när du rengör din förlovningsring

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
förlovningsring

Oavsett hur lite eller mycket din förlovningsring är värd, så borde du ta hand om den. Någon har ju faktiskt "put a ring on" dig!

Och då ringen sitter på fingret så utsetts den faktiskt för en hel del som kan få den att förlora sin glans: Handtvål, krämer, body lotion, smink och bakterier.

Så här kommer några nyttiga råd oavsett om du har en bling på din ring eller inte.

"Om du använder dina ringar varje dag, så måste du rengöra dem. Så är det bara", säger Ryan Elbaz, ägaren av Majesty Diamonds, till Glamour.

Varför? Det finns flera orsaker. Inte bara blir ringen eller diamanten mindre shiny, men det blir även svårare att upptäcka eventuella slitningar, som Stephanie Maslow-Blackman betonar:

"Om du rengör ringen regelbundet så kan du även passa på att inspektera den".

För när den glimrar ordentligt så blir det lättare att upptäcka om något är fel med infattningen eller om det blivit någon spricka i stenens beläggning. Och ju tidigare du upptäcker skadan, desto tidigare kan du lämna ringen till behandling hos en guldsmed.