Deras dotter dog för 20 år sedan - här får de höra hennes hjärta slå igen

Publicerad

Deras dotter var på väg hem till en kompis, när tragedin slog till. Hon blev påkörd av en bil och dog. 

Nikki Masons föräldrar valde dock att donera dotterns organ.

Nu har de fått höra hennes hjärta slå igen, rapporterar KTLA.

1997 avled 18-åriga Nikki Mason efter en trafikolycka i Kalifornien i USA. Hennes föräldrar, Daniel och Shirley, kunde rädda andra människors liv genom att besluta om att dotterns organ skulle doneras.

En av dem som räddades var Inger från Colorado, som då var 55 år gammal. I dag är hon 75 år och Nikkis hjärta slår fortfarande i hennes bröst.

 • "Det känns som jag kramar min lilla flicka igen"


  Mötet mellan de tre var fyllt av tårar och berörde dem djupt.

  – Det här är ett mirakel. Det här får mig att känna mig alldeles underbar inombords. Bara att få krama henne, det känns som att jag kramar min lilla flicka igen, säger Shirley med tårar strömmande ned för kinderna.

  – Det är helt otroligt att du kan ta farväl av någon och så 20 år senare så slår deras hjärta inne i någon annans kropp, jag är överväldigad, säger pappa Daniel.

 • Kunde tävla i OS för transplanterade


  Inger berättade om hur mycket gåvan från dottern givit henne i livet. Efter att hon fått Nikkis hjärta kunde Inger till och med tävla i OS för transplanterade 1999.

  Efter mötet med familjen Mason bestämde sig Inger för att ge föräldrarna den guldmedalj hon vann i tävlingen, som tack för att de givit henne så mycket.

  – Det är fantastiskt. Jag har väntat i 20 år på att få träffa dem. Hjärtat är fortfarande väldigt starkt, säger Inger. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag