Treåriga Christian drabbades förra året av cancer.
Treåriga Christian drabbades förra året av cancer.

Christian, 3, har bara månader kvar att leva – nu ger stadens invånare honom världens bästa avslut

Publicerad

Treåriga Christan har inte mer än tre månader kvar i livet. 

Därför har invånarna i staden nu bestämt sig för att ge honom en tidig jul. 

– Det är helt ofattbart, säger pojkens pappa Josh.

I år kom julen tidigt för invånarna i Lebo i Kansas, USA, skriver Daily Mail. Staden har pyntats med juldekorationer och tomten är på besök med sina klappar  – allt för treåriga Christians skull. 

För 18 månader sedan upptäckte pojkens mamma Sarah Risner blod i hans blöja. Han hade varken feber eller smärtor, men Sarah blev ändå orolig och kontaktade läkarna. 

På sjukhuset fick familjen det tunga beskedet: Deras son hade cancer i njurarna.

Christian tillsammans med sin mamma Sarah. Foto: Facebook

Överlever inte till jul 

Förra månaden berättade läkarna att Christian inte hade mer än tre månader kvar att leva – något som har fått invånarna i staden att engagera sig för sina grannar.  

Christians pappa, Josh Risner, berättar att han verkligen ville att hans son skulle få uppleva en sista jul. 

– Med hår, utan nasogastrisk intubation, att få leva en normal treårings liv och vara tillsammans med sin familj, säger han. 

Christian fick träffa tomten redan i september.

–  Jag hoppas att han ska få slippa sjukhuset så länge som det är möjligt. 

"Ofattbart"

Nu har husen i staden dekorerats med ljusslingor och Christian har fått åka häst och vagn för att få se allt pynt. 

Grannarna har pyntat sina hus – för Christians skull.

Även företag har skänkt saker till en auktion, vars intäkter kommer att täcka treåringens sjukhuskostnader. 

Christians pappa är oerhört tacksam för grannarnas gest. 

– Det är helt ofattbart. Alla har hjälpt oss otroligt mycket, säger han. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag