Tova vill inte vara en av de som bidrar till att sprida en falsk bild av verkligheten.Tova vill inte vara en av de som bidrar till att sprida en falsk bild av verkligheten.
Tova vill inte vara en av de som bidrar till att sprida en falsk bild av verkligheten.

Bloggaren och trebarnsmamman Tova avslöjar sanningen bakom sin selfie

Publicerad

Tova Leigh vill få dig att se sanningen bakom alla bilder du ser i sociala medier.

För några veckar sedan delade den amerikanska bloggerskan Tova Leigh en selfie på Facebook och Instagram.

Hon kallade bilden för den "perfekta selfien", rapporterar bland annat Elle.

– Den fick massor med gillamarkeringar och mina vänner kallade mig sexig. Den fick bli min nya profilbild, skriver hon i ett inlägg på Facebook.

Tova hade nämligen ett dolt motiv med bilden.

– I dag delar jag en "bakom kulisserna" bild från när jag fotade selfien. Hur jag faktiskt såg ut, utan att knäppa tjugo bilder för att få bästa resultatet, för att sedan beskära bort allt fult jag inte vill ha med i bilden. Utan ett "gör mig snygg"-filter. 

https://www.facebook.com/mythoughtsaboutstuff/photos/a.249848768693400.1073741828.224801531198124/564297213915219/?type=3

– Jag läste en artikel som handlar om hur fler och fler människor känner sig osäkra och deprimerade på grund av alla "perfekta" människor de ser i sociala medier. Att de tror de här människorna ser ut så i verkligheten, skriver hon. 

Verkligheten är sexigast

Tova vill inte vara en av de som bidrar till att sprida en falsk bild av verkligheten.

– Det är det här som är äkta! Jag med min mammamage, celluliter, mormorstrosor och absolut ingen "thigh gap", mellanrum mellan benen. Det är inte den perfekta kroppen, i alla fall inte enligt normen, men den är perfekt trots sina brister. För det är MIN kropp och den är äkta!

https://www.instagram.com/p/BU19VlgjwC_/?taken-by=tova_leigh

Tova har helt rätt och hon vill att alla som läser hennes inlägg ska tänka på följande nästa gång de mår dåligt över andras "perfekta" liv:

– Sociala medier är fyllda med skit. Du är vacker precis så som du ser ut. Det finns inget som är sexigare än att vara äkta. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag