Bill kollade upp sin gamla flickvän på Facebook – då fick han sitt livs överraskning

Publicerad

När Bill tittade igenom Facebook hittade han sitt ex från ungdomen.

På en av bilderna på hennes sida fanns en ung kvinna. När han lade märke till när hon var född kände han hur rysningar gick genom kroppen, skriver Little Things.

Kunde det verkligen vara hon?

För 25 år sedan såg livet annorlunda ut för Bill och hans dåvarande flickvän. Hon hade precis fött en dotter, men av olika skäl kunde de inte behålla babyn, trots att Bill ville det.

Men pappa Bill förstod att de gjorde rätt, när de fick träffa de blivande adoptivföräldrarna. Detta hindrade inte honom från att försöka hålla koll på vart flickan tog väg och hur det skulle gå för henne. Men hon skulle ändå försvinna ut ur hans liv.

Även dottern var nyfiken på att veta vilka som var hennes biologiska föräldrar.

– Jag fick tidigt veta att jag var adopterad, berättar den nu 25-åriga Lauren för tv-kanalen Wrex i Wisconsin.

Att återförenas var inte enkelt. Både Lauren och Bill försökte från var sitt håll, men utan att lyckas.

Det var då Facebook och en släktforskningssajt kom in i bilden.

För med hjälp av just Facebook och ett DNA-test lyckades Lauren till slut spåra upp sin mamma.

Efter att de träffats och att bilder på Lauren lagts upp på den biologiska mammans Facebooksida så var inte Bill långt borta.

När Bill upptäckte sin ungdoms kärleks Facebooksida såg han bilder på en ung kvinna som var i helt rätt ålder…

– Jag såg att födelsedatumet stämde. Det måste vara dottern jag letat efter så länge. Jag blev alldeles skakig när jag förstod hur det låg till, sa Bill Hargwig till tv-kanalen.

 • Lauren och den biologiska pappan Bill träffades efter 25 år

  Och de bodde inte så långt ifrån varandra. De tog kontakt och bestämde att de skulle träffas.
  – Jag tog en buss för att träffa min dotter. Jag var så nervös. När jag kom fram kramades vi och jag ville inte släppa henne.
  Det blev världens kanske varmaste kram. Speciellt med tanke på att både Bill och Lauren letat så länge efter varandra.
  – Ja, vi kramades i minst tio minuter, säger Lauren i tv-intervjun.
 • Det var ett och ett halvt år sedan. Sedan dess har familjerna börjat umgås regelbundet. De delar bilder och berättelser; ja deras liv har förts samman igen.

  Bill är gift och har en son i det äktenskapet. Dottern Lauren har en pojke och en flicka med sin pojkvän.

  Och nu har de dessutom varandra.
 • Här kan du se tv-inslaget om Bill och hans dotter

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag