Foto: Facebook: Ken-Fox Photography
 Foto: Facebook: Ken-Fox Photography

Bilderna ljuger inte – mamman fick sitt livs chock i förlossningsrummet

Publicerad

När Dara Crouch födde sitt andra barn var hon helt säker på att hon skulle få en tjej. 

När barnet föds fick hon sitt livs chock – och allt fångades på bild. 

Dara Crouch, från USA, har jobbat som sjuksköterska på en förlossningsavdelning i sju år, skriver Huffington Post. Hon hade sett vilken upplevelse det var för föräldrar som fick reda på sitt barns kön först vid förlossningen. 

Så när hon och hennes make väntade sitt andra barn bestämde de sig för att barnets kön skulle bli en överraskning. 

Ovanligt med pojkar i familjen

Men så mycket överraskning tyckte inte Dara att det skulle bli. Hon var nämligen helt övertygad om att det skulle vara en tjej, precis som hennes förstfödda barn var. 

– Jag har några kusiner som är killar. Men annars har det inte fötts någon pojke i vår familj sedan min mammas bror föddes, för mer än 50 år sedan, säger Dara. 

Hennes chockade min säger allt

Men Dara hade fel. 

I slutet av april när hon födde sitt andra barn och ut kom en pojke. Och det chockade ögonblicket när Dara inser det fångades på bild. 

https://www.facebook.com/KerFoxPhotography/photos/a.306088906732.145307.115137636732/10154638081021733/?type=3&theater

Med i förlossningsrummet var fotografen Neely Ker-Fox. Hon lyckades fånga det exakta ögonblicket när Dara inser överraskningen. 

– Under mina sex år som fotograf så har jag varit med vid fler än hundra förlossningar. Men jag har aldrig fångat en reaktion som hennes. En dag kommer hennes son att se det här fotot och förstå vilken glädje och upprymdhet som hans mamma kände när han föddes. Det finns inget bättre än det, säger Neely. 

https://www.facebook.com/KerFoxPhotography/photos/a.306088906732.145307.115137636732/10154643338406733/?type=3&theater

Fångade känslor

– Bilden är så rolig! Det är verkligen riktiga känslor fångade med en kamera! Upplevelsen kommer aldrig tillbaka, men med bilderna kan vi alltid minnas den, säger Dara. 

Och bilderna ljuger inte, tvåbarnsmamman berättar att hon verkligen blev så chockad som hon ser ut. 

– Jag har sparat min dotters kläder och tänkt att jag kunde använda dem på nästa tjej. Att jag skulle få en kille var aldrig något jag ens tänkte på. Jag tror det var därför jag blev så förvånad, säger hon. 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10100974356269526&set=a.576187384206.2097013.50506506&type=3&theaterhttps://www.instagram.com/p/BVcQgYgHpQK/?taken-by=expressen
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag