Bästa vännerna klippte sig likadant – så deras lärare inte skulle se skillnad på dem

Publicerad

Jax och Reddy, fem år, är bästa vänner.

Så självklart ville Jax ha samma frisyr som Reddy när det var dags att klippa sig, något som även Distractify skrivit om.

Jax mamma Lydia skrev ett inlägg på Facebook om frisörplanerna, som blev uppmärksammat av en väldigt söt anledning.

Lydias inlägg börjar med att hon berättar att hon och Jax diskuterade hans "vilda" hår.

"Jag sa till honom att han behövde klippa sig den här helgen" skriver Lydia Stith Rosebush på Facebook.

Jax svarade sin mamma att han ville raka huvudet, så att han kunde se ut som sin vän Reddy. De skulle till och med vara så lika att deras lärare inte skulle kunna se skillnad på dem.

  • Ser du varför Lydias inlägg blev så uppmärksammat?    Många som ser på Jax och Reddy kanske tänker att största skillnaden mellan dem är att Jax är vit och Reddy är svart. Men för Jax är enda skillnaden deras hår!

    "Om inte det här är bevis på att hat och fördomar är något man lär sig så vet jag inte vad som är det" skriver Lydia i inlägget, och vi kan bara hålla med.
  • Så här ser Jax och Reddy ut efter frisörbesöket 😍Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag