description: stressad, shutterstock title: tue, 21 jul 2015 15:46:06 +0200 email: "alexandra algerydh (exp)" alexandra.algerydh@expressen.se sender: "pictures" pictures@expressen.se
description: stressad, shutterstock title: tue, 21 jul 2015 15:46:06 +0200 email: "alexandra algerydh (exp)" alexandra.algerydh@expressen.se sender: "pictures" pictures@expressen.se

9 tecken på att du stressar alldeles för mycket

Publicerad

Kroppen skickar signaler till dig om du stressar för mycket. Den här listan ger dig 9 varningstecken att hålla utkik efter så att du inte stressar sönder dig själv.

 • 1. Det enda du verkligen vill göra är att ligga i sängen

  Om du under längre perioder har ovanligt svårt att lämna din mjuka säng så är det dags att förändra något i ditt liv så vardagen känns mindre tuff och stressig.
 • 2. Du är alltid trött men kan aldrig sova

  Du är alltid trött men när du väl lägger dig i sängen går hjärnan på högvarv och du kommer aldrig till ro. Ta kroppens signaler på allvar innan problemen blir värre.
 • 3. Du blir sjuk hela tiden

  När du stressar för mycket så försämras ditt immunförsvar. Ta hand om dig själv ordentligt!
 • 4. Du glömmer saker hela tiden

  När du stressar påverkas både din förmåga att minnas och att fokusera. Inte bra!
 • 5. Du har ont i huvudet och nacken

  När du stressar går kroppen på högvarv och in i ett "alltid redo"-läge som gör att du spänner dig i nacke och axlar. Att stress kan leda till rejäl huvudvärk är ingen nyhet heller.
 • 6. Din sexlust är nästan helt borta

  Suget efter sexuella aktiviteter är som bortblåst. Om du slutat dagdrömma om heta sessioner med din älskling är det ett tecken på att du har för mycket stress i ditt liv.
 • 7. Du är ovanligt känslosam

  När du stressar för mycket sänks din känslomässiga tröskel och fler och mindre saker kan få dig att bryta ihop totalt.
 • 8. Du har ont i magen

  En del kallar magen för "mini-hjärnan" eftersom magen och tarmarna påverkas så mycket av ditt psykiska mående. Glöm inte att ta hand om magen hela dagen.
 • 9. Ibland är det som att du glömmer bort att andas

  Om du stressar för mycket kan du utan att tänka på det hålla andan lite för länge för att hålla tillbaka känslor eller tårar. Försök att ta korta pauser under dagen och fokusera på att andas djupt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag