Befinner du dig i riskzonen för att bedra din partner? Foto: ColourboxBefinner du dig i riskzonen för att bedra din partner? Foto: Colourbox
Befinner du dig i riskzonen för att bedra din partner? Foto: Colourbox
Lågt självförtroende är en av sakerna som kan leda till otrohet. Foto: ColourboxLågt självförtroende är en av sakerna som kan leda till otrohet. Foto: Colourbox
Lågt självförtroende är en av sakerna som kan leda till otrohet. Foto: Colourbox
Alla människor behöver romans i sina liv. Foto: ColourboxAlla människor behöver romans i sina liv. Foto: Colourbox
Alla människor behöver romans i sina liv. Foto: Colourbox

6 anledningar till att kvinnor är otrogna – känner du igen dig?

Publicerad

Känner du dig uttråkad? Har du lågt självförtroende? Suktar du efter en mer romantisk tillvaro?

Då kan du befinna dig i riskzonen för att bedra din partner – här är sex varningstecken.

Otrohetsaffärer kan ställa till med mycket trubbel för alla inblandade parter. Faktum är dock att det ofta finns en anledning till att någon väljer att träffa en annan person – det handlar extremt sällan om att någon vill vara elak. Att lära sig hur man fungerar och vad som får en att må bra är inte bara positivt för en själv – det kan även rädda ett helt förhållande. Nu har magasinet Pop Sugar sammanställt en lista med tillstånd, känslolägen och beteenden som riskerar att leda till otrohet. Genom att identifiera dessa problem kan du undvika att såra din partner och skada ert förhållande.

Otrohet handlar sällan om att någon vill vara elak.Foto: Colourbox

1. Du har lågt självförtroende

Din partner kanske inte ger dig tillräckligt med komplimanger? Du kanske inte känner att den fysiska kontakten är som den en gång var? Att känna sig otillräcklig kan leda till en inre önskan om att träffa andra personer, eftersom att det på vissa sätt (om än tillfälligt) kan höja ditt självförtroende.

Det finns många saker som kan dra ner självförtroendet – och det är upp till din partner att se till att det är på topp. Du förtjänar att känna dig som en äkta queen!

Lågt självförtroende kan leda till otrohet.Foto: Colourbox

2. Du är uttråkad

Får du tillräcklig intellektuell stimulans av din partner? Eller känner du att hen hela tiden är i väg och jobbar eller träffar kompisar? Det finns många saker som kan leda till att man känner sig uttråkad – ett känsloläge som riskerar att leda till en inre önskan om att träffa någon annan. Det är helt naturligt och du ska inte lägga skulden på dig själv.

Berätta hur du känner för din partner. Det är otroligt viktigt att ha roligt med varandra i ett förhållande – och det kan faktiskt bli mycket bättre om man bara anstränger sig lite!

Får du tillräcklig stimulans av din partner?Foto: Colourbox

3. Du kräver mer romans

Alla människor behöver romans i sina liv. I många förhållanden är det dock lätt att glömma bort – man blir bekväma och slutar anstränga sig. I vissa fall leder det till att man söker romans på annat håll – och då kan en otrohetsaffär plötsligt bli verklighet.

Ansträng er för varandra! Gå ut och ät oftare, det behöver inte vara dyrt om man går till rätt ställe. Något som är ännu billigare är att ordna små myskvällar hemma – det är dessutom typ det bästa som finns!

Alla människor behöver romans i sina liv.Foto: Colourbox

4. Du är beroende av något

Fler människor än man tror är beroende av något som är skadligt för dem. Det kan handla om alkohol, shopping eller poker – det spelar ingen större roll. Huvudsaken är att du prioriterar något framför din partner, något som dessutom påverkar ert förhållande på ett negativt sätt.

I dagsläget finns professionell hjälp att söka för i princip alla typer av beroenden – och det är aldrig skamligt att söka hjälp! Förklara för din partner vad som är fel och ta er igenom det tillsammans. Chansen är stor att ni kommer ut på andra sidan starkare än någonsin.

Det är aldrig fel att söka hjälp för ett beroende – och chansen är stor att ni kommer ut på andra sidan starkare än någonsin.Foto: Colourbox

5. Du genomgår en livskris

Alla människor har kämpiga perioder. Du kanske har ångest över att bli äldre, eller så mår du dåligt av det där jobbet du aldrig fick. Då kan du känna ett behov av bekräftelse från någon annan än din partner.

Livskriser ser alltid olika ut – men en sak har dem gemensamt: De går alltid över. Kämpa på och kräv att få stöd av din partner.

Tillsammans är ni starka.Foto: Colourbox

6. Du stänger ute din partner

Många människor blir isolerade när de mår dåligt. Man kanske stänger ute sin partner och flyr till jobb, vänner och bekanta. Om din partner genomgår en sådan här fas är det helt naturligt att du söker uppmärksamhet på annat håll.

Prata med din partner om dina känslor. Ibland kan det hjälpa att exempelvis åka på semester eller hitta ett nytt gemensamt intresse. Glöm aldrig att även en kärleksrelation måste underhållas!

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag