34-årig man misshandlad – efter "romantisk gest" mot ex-flickvännen

Publicerad

Det blev inte riktigt som planerat för 34-åringen.

Efter 48 timmar gav han upp försöken att få tillbaka sin ex-flickvän.

Och det var nog det bästa för alla inblandade. 

34-årige britten Luke Howard säger sig vara hjärtekrossad.

Det efter att ha blivit lämnad av sin flickvän som han var ihop med i blott fyra månader.

Ja, han var så hjärtekrossad att han bestämde sig för att få henne tillbaka – whatever it takes, så att säga.

Luke bestämde sig därför för att köpa och placera ett piano i en park – och spela på pianot till dess att ex-flickvännen tog honom tillbaka.

– Jag kommer att spela, oavsett om det regnar eller snöar, eller blir gripen av polisen. Jag kommer att vara här så länge som jag måste. Förhoppningsvis kommer hon – och hon vet vem hon är – hit och pratar med mig, sa 34-åringen till Bristol Post.

https://twitter.com/BristolPost/status/906485422565535745

"Romantiskt", menade lokaltidningen till en början.

Men på nätet har 34-åringen fått massvis med kritik.

"Romantiskt? Nej, obehagligt", skriver en person på Twitter. 

"Hörni män, kvinnor har tillåtelse att lämna er. Det är ingen rättighet att ha en flickvän", skriver en annan.

Andra menar att 34-åringens initiativ var på gränsen till vad som är okej.

"Hon har redan sagt att hon ville lämna. Varför är det okej att inte lyssna på när en kvinna säger nej?" frågar sig ytterligare en person

Det var Bristol Post som först skrev om händelsen, som sedan blev en världsnyhet.Foto: Bristol Post

"Farlig stalker"

Enligt Luke "ville han bara visa exakt hur mycket han älskar sin ex-flickvän", och 34-åringen hoppades att det skulle spridas i sociala medier så "hon får se exakt vad han är beredd att göra för att vinna henne tillbaka", skriver Bristol Post.

Hur det gick?

Nja, så där.

Majoriteten som följt händelserna anser att det är över gränsen och allt annat än romantiskt, snarare obehagligt och "creepy", och han har kallats för en "farlig stalker" som "visar upp ett riskbeteende".

"Pianokillen från Bristol ÄR INTE romantisk", hade brittiska Metro som huvudrubrik.

Brittiska Independent konstaterade även:

"Hade pianomannen i Bristol hetat Lucy och inte Luke hade hon blivit kallad en obehaglig stalker och kaninkokerska"

Attackerades

Efter att fler och fler skrivit om pianomannen blev han även fysiskt attackerad, hävdar han själv.

– I går, runt fyra på morgonen, satt jag i centrala Bristol och spelade på pianot när jag blev slagen i huvudet och samtidigt, vad det verkar, blev ett åtlöje i hela regionen. Så nu har jag slutat spela, säger han till iNews och fortsätter:

– Även om jag inte hade förväntat mig att få så mycket negativ respons respekterar jag vad människor har att säga. Däremot bryr jag mig inte om hela världen hatar mig. Jag blir hellre hatad och attackerad för den jag är, än hyllad och älskad för den jag inte är.

Bristol Post intervjuade pianomannen i parken.Foto: Bristol Post

"Kalla mig creep om du vill"

34-åringen fortsätter med att berätta varför han gjorde det:

– Jag är bara en kille som försökte, om än naivt, visa någon hur mycket jag älskade personen. Och jag är ledsen om det har upprört så många människor. Min intention var aldrig, aldrig att framtvinga, emotionellt undertrycka eller tycka synd om mig själv för att få tillbaka den här tjejen i mitt liv, säger han till iNews, och fortsätter:

– Min intention var bara att musikaliskt visa hur djupt jag kände /../ Så kalla mig stalker, sociopat, creep eller vad du vill från bakom ditt tangentbord för helt ärligt spelar det ingen roll längre. Det finns inga ord som kan såra mig mer än känslan att förlora någon som man verkligen älskar".

Någon som däremot lär vara glad att allt är över är antagligen ex-flickännen, som tack och lov har undvikt att bli namngiven av brittisk press.

Kolla in brittiska Metros video, från 34-åringens pianospelande, i tv-spelaren nedan!

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag