Hon gick från body builder till "body lover". Foto: FacebookHon gick från body builder till "body lover". Foto: Facebook
Hon gick från body builder till "body lover". Foto: Facebook
2015 tävlade hon i body building. Foto: Facebook2015 tävlade hon i body building. Foto: Facebook
2015 tävlade hon i body building. Foto: Facebook
I dag är hon kroppsaktivist. Foto: InstagramI dag är hon kroppsaktivist. Foto: Instagram
I dag är hon kroppsaktivist. Foto: Instagram

26-åringens ovanliga viktresa – gick från bodybuilder till kroppsaktivist

Publicerad

26-åriga Jolene har genomgått en alldeles speciell viktresa.

Hon gick nämligen från att vara en bodybuilder på en strikt diet – till att vara en kroppspositiv röst på nätet.

Jolene Jones, 26, har fått stor uppmärksamhet på nätet efter att hon publicerade före- och efterbilder på sin kropp på Facebook. Och bilderna är inte alls som traditionella före- och efterbilder, skriver ABC News

Tävlade i bodybuilding

Jolene, som kommer från Montana, USA, började träna intensivt och äta enligt en strikt diet år 2010, och tävlade i sin första – och sista – bodybuilding-tävling år 2015. Nu har hon slutat med tränings- och mathetsen och omfamnar sin nya kropp. 

I hennes uppmärksammade inlägg på Facebook skriver hon att hon är lyckligare nu än då – och att magrutor inte gjorde henne lycklig. 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10155274413195049&set=a.10150221168120049.344462.630740048&type=3&permPage=1

– Jag gick från att väga kyckling och vara kontrollerad av en hård träningsrutin till att njuta av mitt sociala liv till fullo, skriver Jolene.

Jolene gick tidigare på en strikt diet.Foto: Instagram

"Jag blev först äcklad"

I dag kallar hon sig själv "body lover", kroppsälskare, snarare än "bodybuilder", och berättar att hon till en början hade svårt att acceptera sin nya, mindre tränade kropp. 

– När jag såg den nytagna bilden på mig blev jag först äcklad. Men sedan tänkte jag "varför ska jag vara äcklad av min egen kropp? Min kropp gör så mycket för mig", säger hon.

Nu har hennes populära inlägg gillats och delats av tusentals som inspireras av hennes kroppspositivitet. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag