Bridgette har till och med blivit hotad efter att hon delade med sig av bilderna.
Bridgette har till och med blivit hotad efter att hon delade med sig av bilderna.

24-åringen blir hotad – på grund av sina händer

Publicerad

24-åringen delade med sig av bilder på sina händer – och har nu upprört tusentals. 

– Människor hör av sig för att kolla att jag inte har skadat mig själv, säger hon. 

(Varning för obehagliga bilder!)

En makeupartists senaste konstverk är så realistiskt att hon nu upprör tusentals människor över hela världen – som menar att de lider av trypofobi, skriver Ladbible

Trypofobi innebär att man upplever rädsla för oregelbundna håligheter. Fobin har inte erkänts av psykologer. 

Det är inte första gången som 24-åriga Bridgette Trevino, från Texas i USA, delar med sig av sin begåvning på Facebook. 

Men hennes senaste inlägg har väckt fler reaktioner än vad något annat tidigare har gjort. 

Flera oroliga användare har till och med anmält innehållet till Facebook, eftersom de har trott att hon hade skadat sig själv allvarligt på bilderna. 

Bridgette hade nämligen delat med sig både bilder och en video på sin hand – täckt i vad som såg ut att vara tiotals, blodiga hål.  

(Varning för starka bilder!)

Efter anmälningarna har Bridgette tvingats att förtydliga att handen bara är sminkad – och inte täckt av hål på riktigt. 

– Jag har fått en hel del reaktioner, en del är positiva och andra är negativa. Människor har gått så långt att de anmält mitt verk och skickat meddelanden till mig där de kollar så att jag inte har skadat mig själv allvarlig, säger hon. 

– Jag till och med fått hot för att jag ska ta bort inlägget. 

Men Bridgette har inga planer på att sluta och blir inte heller nedstämd av de kritiska rösterna – tvärtom. 

– Ifall det inte är läskigt eller inte får den typen av respons, innebär det att jag inte gör mitt jobb ordentligt, säger hon.  

Bridgette ägnar sig nämligen åt special effects makeup – SFX makeup – som innebär att man använder sig av olika gjutningstekniker för att skapa avancerade kosmetiska effekter.

För att skapa sina (väldigt!) realistiska sår använder Bridgette sig av olika typer av vax och skulpteringsredskap. 

24-åringen berättar att det är hennes mamma som är den främsta inspirationskällan. 

– Även om hon inte är en makeupartist, så har hon alltid varit kreativ under halloween. Hon överraskar mig varje år. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag