Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

17 billiga knep som lyxar till dina möbler från Ikea - hörnen på bordet Lack är så snygga

portrait of a young red-haired girl on a background of gray plaster wall

Så du har hemmet fyllt med Ikea-grejer?

Visst, de är praktiska och billiga. Men alla har ju samma saker.

Läs vidare ska du se hur du lyxar till även de billigaste möblerna utan ansträngning.

Det är Buzzfeed som anlitat sina bästa inredare, nämligen läsarna, för att hitta de smartaste och lyxigaste sätten att göra Ikea-möblerna mer personliga.

Vår favorit är kanske bordet "Lack" som kostar 49 kronor. Med det här knepet som du hittar längre ner får du ett mycket mer personligt bord. Och du behöver inte köpa extra verktyg för att pimpa bordet.

 1. 17. Sätt knappar på rsoffans yggkuddar

  Soffan Karlstad har fått sänkt pris till 2 499 kronor. Kanske för att den ser så anonym ut. Hursomhelst kan man sätta knappar på kuddarna vilket knappast blir sämre. Gör så här.
 2. 16. Mixa gammalt och nytt

  Ta den ganska anonyma runda spegeln Grundtal för 249 kronor och gör något marint av den med ett gammalt rep. Trixet är att sätta fast krokarna i spegeln. Här hittar du lösningen.
 3. 15. Slät och fin soffa

  Hur får du klädseln till din Ikeasoffa att bli så slät? Jo, svarar Buzzfeed. Spreja med varmvatten. Mer hur du gör här.
 4. 14. Förhöj Förhöja

  Rullbordet Förhöja för 995 kronor kan vara snyggt i sig, men blir så mycket snyggare med färg och bets. Tänk kreativt. Eller kolla här.
 5. 13. Lägg ner Kallax

  Ta hyllan Kallax och lägg den ner. Sätt på ben och ge den lite mer färg. Vips har du ett sideboard. Kolla hur du gör här.
 6. 12. Bekväm med ny färg

  Köksstegen Bekväm för 99 kronor har gjorts spännande när övre halvan målats vit.
 7. 11. Smartaste loppistipset

  I Sverige finns Rast numera endast som byrå. Nattduksbordet kan man kanske hitta på en loppis för mindre än en fika. Tipset är att måla vitt, sätt på ett snyggt handtag och fötter som medar, så ser det plötsligt så här läckert ut, skriver Redbook.
 8. 10. Vittsjö goes gold

  Satsbordet Vittsjö för 599 kronor har fått en rejäl makeover med guldfärg och fuskmarmor-tejp. Här kan du se hur det gjorts.
 9. 9. Korkad inramning

  Den här Ikea-hackern har använt ramen Norrlida i format 50x50 för 129 kronor styck och ramat in kork, för att få snygga och praktiska anslagstavlor.
 10. 8. Ta in köksluckorna i vardagsrummet

  Här har de väggfasta köksskåpen flyttat in i vardagsrummet. Och de har sänkts rejält. Av detta får du låga flytande hyllor. Såtter du på andra lyxigare knoppar kan det bli så här. Fiffigt, inte sant?
 11. 7. Som doppad i färg

  Norden finns som sideboard i USA, men inte i Sverige. Men det skulle funka fint med avlastningsbordet Rekarne. Idén är att måla allt utom den understa decimetern av benen i en fin färg. Då ser det ut som att du doppat möbeln i ett badkar med färg!
 12. 6. Sätt snurr på rullbordet

  Ett enkelt trick. Byt ut hjulen på ditt nya eller gamla rullbord, så att det passar bättre, eller bryter av helt. Kolla dock först att fästena passar i ditt Ikeabord.
 13. 5. Testa även soffbordet Lack

  Det större soffbordet Lack kostar hela 199 kronor. Och jo. Det funkar på det här bordet också!
 14. 4. Sätt hörn på bordet Lack

  Bordet Lack får du för 49 kronor. Om du sätter mässingsfärgade hörn (eller någon färg som är senare än 80-talet) på bordet kommer det att ge en helt annan känsla.
  Tänk dock på att du inte kan skruva i allt för långa skruvar i bordet, eftersom det i princip är stabilt som en pizzakartong på ben. Vill du veta hur man gör finns instruktioner här.
 15. 3. Måla detaljerna med guld

  Vägghyllan Ekby Järpen kostar 185 kronor. Den här användaren tipsar om att sprejfärga konsolerna med guldfärg!
 16. 2. Sätt på en taklist på Billy-bokhyllan

  Det här är lite mer trixigt, men det går att fixa och kan få fart på dina hyllor. Gör du det snyggt – och har lite tur – kommer de att se ut som om de vore inbyggda i väggen.
 17. 1. Byt ben på soffan eller fåtöljerna

  Om du inte gillar de val du har av ben, köp de billigaste och ersätt dem sedan med något riktigt snyggt (och som passar till möbeln). Så här har Blissful bee gjort!