12 gravida mammor berättar: "Därför hoppas jag mitt barn får det här könet"

Publicerad

När du är gravid så är det väldigt vanligt att människor frågar dig om bebisens kön.

Det är kanske inte det viktigaste, det är fortfarande många föräldrar som verkligen har ett önskemål.

Även om det inte är något man kanske vågar prata om.

Det är genom Whisper, en app där man kan avslöja sina hemligheter anonymt, som de gravida kvinnorna har delat med sig utav sina tankar.  

1. "Jag hoppas jag får en flicka. Flickkläder är så mycket gulligare."

2. "Jag kan inte tro det. Jag är gravid. Jag är väldigt lycklig och hoppas på en pojke. Jag vill ha så många pojkar att jag kan starta ett eget idrottslag."

 

3. "Jag är gravid med mitt andra barn och min första var en pojke. Jag hoppas jag får en tjej nu."

4. "Jag är gravid med tvillingar. Min pojkvän vill gärna ha en kille, men jag hoppas på två tjejer."

 

5. "Jag är gravid med barn nummer två. När människor frågar mig vilket kön jag hoppas på, så säger jag att jag vill ha en enhörning! Men jag vill faktiskt ha en tjej..."

 

6. "Jag är gravid och vill ha en flicka. Jag har alltid velat ha en flicka. Om det blir en pojke så vet jag inte vad jag kommer göra. Jag kommer bli skitdeppig."

 

7. "Jag vill verkligen, verkligen ha en flicka. Om jag får en son, så är jag rädd jag inte kommer älska honom lika mycket.."

 

8. "Jag är så redo för att bli mamma, jag vill ha en riktig mammas pojke."

 

9. "Vi avslöjade för familjen i dag att vi är gravida! Det gick bra, men alla i min killes familj hoppas på en pojke. Jag hoppas dock på en tjej."

10. "Vi är gravida igen och jag har panik. Det här är vårt sista och om det inte blir en pojke så vet jag inte vad jag ska göra. Jag vill inte ha en flicka. Jag vill stoppa könstympningen i min familj."

 

11. "Jag är gravid. Jag vill verkligen att det ska vara en tjej, jag är faktiskt trött på att ständigt få höra 'det är en pojke' när andra är gravida. Om två veckor får jag veta könet, är det en pojke så tar jag abort."

12. "Jag är gravid. Jag blir glad oavsett kön, men jag vill verkligen ha en flicka. Jag har redan pojkar, och nu vill jag göra mamma/dotter-aktiviteter."

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag