Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

11 tatueringar som har en dold mening – och samtidigt är enormt fina

Att välja en tatuering är något av det svåraste som finns. Oftast väljer man något bara för att det är fint, eller för att det har stor betydelse för en. Men de här personerna har valt båda delarna – kolla in hur fina och hur betydelsefulla de är!

 1. 11. En tegelsten med djup mening.

  Den här lilla gula tegelstenen med ett hjärta symboliserar mer än man tror. Bäraren har nämligen diagnosen endometrios. ”Det har varit en tung tegelsten i mitt liv, orsakat smärta och brutit ner mig. Jag vill använda tegelstenen till att bygga en väg mot tillfrisknande”, skriver personen. 2. 10. Den udda bröllopstatueringen.

  Om du går i giftastankar, men inte vill ha en traditionell ring utan något mer speciellt, så kolla in det här! Paret som båda håller på med boxning tatuerade in de sötaste handskparen på sina ringfingrars ovansidor. Inspirerande!
 3. 9. Ett minne från hemorten.

  Om du inte längre bor på samma plats som du växte upp är det här en jättesmart idé. Ta en turistattraktion eller annan sak som förknippas med din hemort och gör denna till en tatuering. På så vis har du alltid med ditt hem även fast du inte är där. 
  Just den här tatueringen är från den lilla staden Catoosa i Oklahoma, där den blå valen är en del av en badplats och ligger längs Route 66.
 4. 8. En kombination av flera symboler.

  Om du inte kan välja kan du alltid lägga samman det du vill ha med i tatueringen till ett enda konstverk. ”Knogjärnet representerar krigaren i mig #viktminskning. Rosorna styrka och min födelsesten diamanten styrka och skönhet. Kronan symboliserar kraft”, skriver tatueringsbäraren.
 5. 7. Från en målarbok.

  Den här kvinnan har låtit tatuera in en ”fylla i-teckning” från sin farmor eller mormors målarbok. Om du tittar efter kan du även se initialerna ”PF” i tatueringen. 
 6. 6. Barnets finaste teckning.

  Varför inte göra en tatuering av barnens teckning – i stället för att spara dem i mappar som ändå kommer glömmas bort? Och det barn som får sin teckning förevigad på mammas eller pappas kropp kommer förmodligen alltid att veta hur mycket det är älskat.
 7. 5. En pil med ett budskap.

  Den här tatueringsbäraren skriver ”en pil behöver dras tillbaka innan den skjuts framåt. En lotusblomma växer i den djupaste leran innan den blommar och ett semikolon används när en skribent egentligen tänkt avsluta en mening, men fortsatte. Allt det här symboliserar mitt liv under de senaste 20 månaderna när jag har kämpat mot depression och livets svårigheter.”
  Vackert, eller hur?
 8. 4. Pridefärger i snygg design.

  En av de snyggaste HBTQ-tatueringarna kommer i form av små trianglar i olika färger. Både betydelsefull och vacker.
 9. 3. En speciell uppfinning.

  Vid första anblick tror man kanske att det här bara är en snygg design. Men tittar man närmare ser man att det är hörselimplantat. En både vacker och kreativ tatuering som handlar om något som ligger den som bär den varmt om hjärtat.
 10. 2. Fri från ätstörningar.

  I wanted to talk about my stomach tattoo for a bit. This tattoo is an extremely personal tattoo for me. The symbol around my belly button is the eating disorder recovery symbol. I got this tattoo to celebrate my recovery after about 6 months in an ED recovery clinic. I know I post a lot of self love content but self love is a struggle I have been fighting sense I was 14. Thanks to lots of work I have been on the winning side for 4 years now. I am not alone in this but you can make it to the winning side. The danger of eating disorders are real. And the sad part is many down play this. If you are struggling with Ed your not alone never give up. If you know someone you love who struggles learn to forgive and take there struggle for what it is hell. support them to rise above it because no one deserves to struggle with an eating disorder. #eatingdisorderrecovery #youarenotalone #nevergiveup #thereishope #fighttoloveyourself #meaningfultattoos #selflove #recovery

  Ett foto publicerat av TR (@thatgirl41291)

  "Jag är inte en siffra i statstiken", står det på denna tatuering som symboliserar att personen har lyckats vara fri från sina ätstörningar i fyra år. Hon skriver att hon gjorde tatuering efter sex månader på en ätstörningsklinik.


 11. 1. Kompass med kärlekskoordinater.

  Kompasser har blivit populära tatueringsmotiv eftersom de kan symbolisera vägvisare och en ny riktning i livet. Den här innehåller dessutom bärarens frus smeknamn, samt koordinaterna till platsen där paret träffades för 16 år sedan. Så romantiskt!

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!