hund som sover i säng mysiga hundar
hund som sover i säng mysiga hundar

11 bra och jättemysiga skäl för att din hund faktiskt ska få sova med dig i sängen

Publicerad

Man börjar så rätt. Den nya valpen ska minsann inte sova i sängen.

– Det är ohälsosamt, resonerar man med sin oförstående valp.

Så då sover man första natten på en madrass med minstingen.

Redan vid fyratiden på morgonen, när valpen sover som bäst, fattar man ett livsavgörande beslut. Skit i reglerna. Hunden ska sova i sängen.

Här är 11 skäl varför det är bra.

Listan är inspirerad av the i love dog site och popten.com.

Att ha hunden i sängen kan ge allergier. Hunden kan bära på allergener som den själv inte drabbas av, men väl du.

 • 1 Närheten till hunden gör oss mindre oroliga


  Terapihundar har hjälpt många människor till ett normalt liv. En tyst närhet till ett djur är bra för själen.
 • 2 Vi blir trygga med en hund


  En av de viktigaste anledningarna vi skaffar hund är att få trygghet. Oavsett du har en vakthund eller någon som bara litar på dig i vått och torrt skapar det en trygg miljö för dig.
 • 3 Erkänn, hunden älskar det


  Både du och hunden gillar att bli ompysslad. Och tänk på att en hund är ett flockdjur och trivs bäst i grupp. När hunden är trygg och lugn blir du det också.
 • 4 Hunden ger en fin värmekälla


  Sedan urminnes tider har hundar använts som extra värmedynor. Alla prinsessor med självaktning hade åtminstone en liten hund att värma sig med. Tillsammans håller du och din hund värmen om det skulle bli alltför kallt i sovrummet.
 • 5 Hunden är människans bästa vän


  Så allvar, skulle du sparka ut din bästa vän? Att veta att din hund trivs gör oss glada, kanske till och med lyckliga.
 • 6 Ooops, nu fes hunden igen


  Om du råkar släppa dig i sängen så finns det en chans att din partner accepterar förklaringen "det var hunden". Det krävs ett visst mått av kärlek för att det ska gå hem fullt ut.
 • 7 Chans att byta lakan ofta


  Gillar du att sova med nytvättade lakan? Med en hund i sängen behöver du byta sängkläder oftare, vilket resulterar i fler nätter med nya svala lakan!
 • 8 För att ingen kan stoppa dig!


  Låt ingen bestämma vad du ska göra. Vill du ha din hund i sängen ska du ha det. Den hårar lika mycket var den än är och att det blir hår i sängen är inte värre än att det hamnar på mattan.
 • 9 Hunden hjälper dig att komma upp


  Är du morgontrött kan en pigg hund hjälpa dig på fötter. För när klockan ringer betyder det kanske arbete för dig, men mat och massor av lek för din hund.
 • 10 Du kan sova sked varje natt om du vill • 11 Är det så här du vill ha det?


  23 underbara hundar som somnat på helt fel platser – klicka här.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag