Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Här är de 9 bästa knepen för att bli snyggast på fotot

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Behöver du en ny bild till en arbetsansökan eller vill du uppdatera din profilbild? 

Då kan dessa 9 tips från Whowhatwear komma väl till hands.

1. Visa den vänstra sidan av ditt ansikte.

Det pratas ofta om att man ska vända sin "bra sida" mot kameran, men modefotografen Garance Doré samt en vetenskaplig studie, visar att det oftast är den vänstra halvan av ansiktet som gör sig bäst på bild.

Foto: Instagram

2. Stå inte närmast kameran på gruppfoton.

Om du agerar fotograf till en "groupie", ställ dig i linje med dina vänner i stället för längst fram i fotot. Står du längst fram kommer du se oproportionerligt stor ut i jämförelse med de andra.   

Foto: Twitter

3. Ta helkroppsbilder från en låg vinkel.

Ta inte helkroppsbilder uppifrån och ner. Ta i stället bilden från en låg vinkel, då skapar du en illusion av att du är längre eftersom figuren sträcks ut.

Foto: Instagram

4. Ta bilder där du sitter ner uppifrån.

Till skillnad från när du står upp, kan du med fördel ta en bild uppifrån om du sitter ner vid fototillfället. Be fotografen att hålla kameran högt upp och tilta huvudet samtidigt som du tittar upp i linsen för att framhäva käklinjen. 

Foto: Instagram

5. Titta inte rakt fram mot kameralinsen.

Vinkla huvudet lite åt sidan i stället för att ha det helt vänt mot kameran. På så sätt framhävs dina ansiktsdrag och kindbenen blir tydligare.

Foto: Instagram

6. De 4 gyllene reglerna till ett perfekt kameraleende.

Börja med att blunda och ta ett djupt andetag. Öppna sedan ögonen precis innan bilden ska tas och le. Voila!

Foto: Instagram

7. Titta in i ett starkt ljus precis innan bilden ska tas.

Om du tittar in i ett starkt ljus strax innan kameran klickar till, kommer dina pupiller att bli mindre och du undviker att få röda ögon på bilden.

9. Säg inte "cheese".

Säg "money" när bilden ska tas i stället för "cheese". Detta kommer att vinkla dina mungipar uppåt och skrynkla dina ögon lagom mycket för att skapa illusionen av ett genuint leende. 

Foto: Instagram

9. Sätt tungan mot baksidan av tänderna.

Detta knep kommer att undvika ett allt för brett leende. Sätt tungan bakom tänderna och glöm inte bort at även le med ögonen.