Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

9 personers skräckupplevelser: "Det här hände när jag piercade mig"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Att pierca sig är inte precis det skönaste man kan göra här i världen.. Men ibland går det allt FÖR fel.

Tack till Buzzfeeds community som vågar dela med sig. Förhoppningsvis kan vi lära oss av misstagen som de här människorna har varit med om 💁

1. Den köttätande bakterien.

Jag lät en tjej i min universitetsklass få ta hål i mitt höra med en piercingpistol hon hade köpt på nätet. Jag tyckte jag såg asball ut, men det slutade med en rätt grov infektion och en köttätande bakterie som åt spetsen av mitt öra. Jag lärde mig en värdefull läxa: om du vill behålla alla dina kroppsdelar så måste du gå till någon professionell!

— sarahn45f989b69

2. Den hängande pistolen.

Jag var på besök hos min syster när jag var 15 år och vi tänkte det skulle vore en kul grej att pierca brosket i örat. Jag hade redan en piercing, så jag tänkte det inte skulle kännas något. Hon som skulle pierca vägrade använda en nål och insisterade på att använda en pistol. Det slutat med att den fastnade i mitt hål. Hon släppte sedan pistolen som bara blev hängandes i mitt öra. Till slut lyckades hon vrida loss den. Tänk, jag fick inte piercingen gratis ens.

mariac496616fb9.

3. Den självständiga "piercaren".

Det här hände inte mig, utan en tjej jag jobbade och pluggade med när jag var typ 16 år. Hon använde sin namnskylt från jobbet för att göra en snakebite-piercing. Det funkade, men så klart fick hon en infektion efteråt. 

– emr4a5b7a8f7. 


4. Det blodiga ansiktet.

För ett par månader sedan bestämde jag mig för att göra ett broskhål i örat och en kollega rekommenderade ett ställe där det var extra billigt på tisdagar, bara 100 kronor för ett hål. Så jag gick dit och visade henne var jag ville ha det och sedan valde jag smycke. Allt verkade bra fram tills nästa dag när min brorsa påpekade att halva mitt huvud var täckt av torkat blod...

 jessicah4aeb43e80.

5. Den fruktansvärda frisyren

Jag gjorde ett broskhål och två dagar senare gick jag för att klippa håret. När frisören borstade igenom mitt hår kände jag hur borsten fastnade på baksidan av mitt örhänge. Sedan drogs den av! Jag visste inte att det gick att skrika så högt som jag gjorde, lol. Men det positiva är att jag inte behövde betala för besöket.

— Squigglcat.

6. Den fyllda naveln.

Jag piercade min navel hemma på soffan hos en kompis (som hade riktig piercing-utrustning), men direkt efter fick jag en infektion. Jag fick en gigantisk varblåsa mellan smyckets två kulor. Efter två veckor tog jag ut piercingen. Nu, tio år senare, har jag ett ärr efter infektionen. Just nu är det väldigt uttänjt då jag är åtta månader gravid och det är så smärtsamt. Huden på min mage är redan för stram och ärrvävnaden gör det ännu värre.

— carlye419733f4c

7. Ansiktslyftet.

Andra gången jag piercade ögonbrynet så råkade piercaren nästan dra ut smycket efteråt. Han hade tryck igenom smycket och höll det på plats med en stor klämma. Men när han skulle fästa smycket med en kula så råkade den ramla på marken. Så han böjer sig ned för att plocka upp den och råkar nästan riva av hela mitt ansikte. Det slutade med att piercingen blev väldigt infekterad och jag fick ta ut den efter en månad. Det var sjukt äckligt.

— Hali Lawrence.

8. Hejdå näsvingen!

Jag var 18 år när jag bestämde mig för att skaffa en näspiercing. Det var smärtsamt men jag gillade det. Några månader senare skulle jag använda mina glasögon och när jag skulle ta av dem lyckades jag på något vänster att fastna i näsringen, som drogs ut! Smärtan var olidlig, jag kommer aldrig göra om det.

— abbieb490f80c0c.


9. Blodsprut.

Första gången jag piercade näsan så fick jag några blåmärken, men det var inte så illa. Eller jag det var det jag trodde.. När det var dags för mig att byta gick jag tillbaka till piercaren för att få hjälp.

Jag började inte bara blöda när han drog ut den... utan det började SPRUTA blod. Han hade lyckats göra hålet mitt i en blodådra, så jag fick gå runt i sex veckor med näsblod och blåmärken.

— Hazell Angela Wooton, Facebook