Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

7 skönhetsknep som kan vara direkt farliga för dig

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Ansiktsmasker på aspirin, läppförstoring av shotglas och deodorant i ansiktet? 

Alla älskar smarta skönhetstrick som gör det enklare att få till en skarp eyeliner eller matt bas – men få vet att knepen kan leda till fara.

Internet kryllar av hemgjorda skönhetsknep för den stressade (eller snåla) – men vissa av dem är faktiskt farliga, skriver Hellogiggles.


Vi listar SJU beautytips som inte alls är så bra för dig.

1. Shotglas för plutigare läppar

https://twitter.com/TaylorLopez/status/674429856080338944?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fhellogiggles.com%2F8-beauty-tips-that-are-actually-dangerous%2F

Många drömmer om en fyllig pussmun – och drömmen kändes inte alltför långt bort när Kylie Jenners lip challenge blev en grej. Plötsligt kunde vem som helst få Kylie-läppar med hjälp av ett shotglas och lite vakuum. 

Resultatet? Vissa fick tillfälliga Kylie-läppar – OCH vissa fick åka till akuten efter att deras läppar HADE svullnat upp och spruckit. 

Googla "Kylie Jennner lip challenge fail" och se själv (inget för den äckelmagade!).

2. Hårsprej för att få sminket att hålla bättre

På nätet finns tusentals skönhetsgurus som tycker att man ska spreja hårsprej i ansiktet för att få sminket att hålla bättre. Men please – don't do it! 

Steg för hälsa skriver att hårsprej innehåller massor med alkohol, vilket torkar ut huden. Och ämnen(a) i hårsprej kan dessutom leda till allergiska reaktioner, blåsor och sår – för att inte tala om hur mycket ögonen kan ta skada! 

3. Innehållet i glow sticks som nagellack

Självlysande neonstavar är superkul – men innehållet är giftigt och kan skada ens mun, hals och hy vid kontakt. 

Och tricket fungerar inte ens, vilket bevisats av skönhetsvloggarna Makeup Mythbusters. Skaffa ett riktigt nagellack i stället! 

4. Deodorant i ansiktet

https://www.instagram.com/p/BFSrwanGQNF/

I en video med nästan 150 000 visningar föreslår en skönhetsbloggare att man ska ha deodorant i ansiktet för att matta ned hyn och torka ut finnar.

 Men knepet är inte att rekommendera! Deodorant är inte anpassad efter den känsliga hyn i ansiktet – ingredienserna täpper igen porerna, irriterar huden och kan skapa klåda.

5. Tandkräm för att få bort finnar

https://www.instagram.com/p/BJjANVKjJhb/

Husmorsknepet number one för att bekämpa tonårsfinnarna! Tandkräm torkar visserligen ut huden, vilket kan få pli på en envis finne, men de flesta tandkrämer innerhåller farliga kemikalier vilka kan göra huden torr och fläckig. I värsta fall kan huden spricka!

6. Citronjuice för att ljusa upp pigmentfläckar

Har du akneärr, eller bara slarvat med solskyddet? Vissa menar att citronjuice kan ljusa upp och jämna ut pigmentfläckar, men tricket är inte att rekommendera. Citronjuice är uttorkande och har alldeles för surt pH-värde för den känsliga huden i ansiktet. 

7. Kanel som ansiktsmask

En fransk skönhetsvloggare tipsade sina följare om att ha kanel som ingrediens i en hemgjord ansiktsmask. Efter att flera följare testat receptet upptäckte de att kanelen fick deras hud att svida – inte jättechockerande, eftersom kanel är en stark krydda som faktiskt är känd för att ha en brännande effekt på huden.