6 anledningar till varför du inte kommer över ditt ex

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Colourbox

Tiden läker alla sår. Ja, så brukar det låta efter en hjärtesorg. 

Men ibland kan det krävas lite mer än tid för att glömma ett ex. Här är sex orsaker som kan göra det hela lite krångligare. 

Patrick Wanis är relationsexpert på Indy 100, han skapade ett quiz för att ta reda på vilka svårigheter människor har med sina ex. Han landade till slut på sex orsaker som kan göra det svårare att komma över den gamla kärleken. 

Foto: Colourbox

1. Du förknippar ditt ex med saker du tycker om

Du och ditt ex kollade alltid på en särskild tv–serie tillsammans. Och det har nu gjort det omöjligt för dig att kolla på just den serien utan att börja längta och bli översköljd av minnen. 

Eller så åt ni kanske alltid tacos på fredagar och nu kan du inte höra någon prata om tacofredag utan att börja gråta och smsa en middagsinbjudan. 

Foto: Colourbox

2. Du känner dig förvirrad och otrygg

Efter uppbrottet känner du dig förvirrad över dina känslor, du vet inte riktigt vad du vill med någonting längre. Och vad är det tryggaste att göra då – jo, att gå tillbaka till ditt ex. 

Ni känner ju redan varandra och allt är ju så himla tryggt och bekant. Att det där bekanta kanske inte alltid var så bra, det har du redan glömt sedan länge.

Foto: Colourbox

3. Du har glömt allt som var dåligt

På tal om att glömma så har du plötsligt glömt allt det som var dåligt i förhållandet. Nu tänker du bara på era mysiga stunder och du börjar ifrågasätta varför ni inte bara kan vara ihop, det var väl egentligen jättebra? 

Foto: Colourbox

4. Ditt självförtroende har nått botten

Hur ditt självförtroende är kan påverka dina känslor till ditt ex. Du tror kanske att ingen annan någonsin ska vilja ha dig, därför måste du få tillbaka ditt ex. Hen har ju faktiskt alltid gillat dig, då måste det kunna bli så igen. 

Foto: Colourbox

5. Du behöver tröst

Du mår så klart dåligt efter uppbrottet. Du behöver tröst och söker dig då lätt till själva källan till din olycklighet. Det är ju bara ditt ex som på riktigt vet vad du går igenom. Och du vill så gärna ses, om så bara för en kväll. 

Sen kommer du klara dig, det lovar du dig själv – ja, det lovar du faktiskt dig själv efter både den andra och den tredje gången. 

Foto: Colourbox

6. Du tror att exet var "den rätta"

Den här tanken kan vara förödande när du ska komma över ditt ex. 

Du är helt övertygad om att just den personen var den rätta för dig. Du hade hela bröllopet planerat redan tre veckor efter att ni blev ihop. Hur ska någon någonsin kunna ersätta det?